Dezvoltarea Regionala a Romaniei - Rolul si importanta ADR


Marți, 6 aprilie 2021, a avut loc evenimentul "Dezvoltarea Regională în România. Rolul și importanța ADR", o conferință online organizată de Asociația Română pentru Smart City, dedicată sprijinirii eforturilor Agențiilor pentru Dezvoltare Regională în crearea unor proiecte regionale de impact.

Pentru ca toți cetățenii să știe cum urmează să se dezvolte în continuare zonele în care locuiesc și muncesc, dar și pentru a înțelege prioritățile exercițiului financiar 2021-2027, Asociația Română pentru Smart City i-a invitat la dialog pe reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională din România. Aceștia au prezentat prioritățile pentru perioada 2021-2017, strategia de dezvoltare, proiecte de succes și profilul specific fiecărei regiuni.

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, domnul Dan Nicula, a trecut în revistă principalele provocări ale regiunii, dar și planurile pentru viitor: "Provocarea specifică acestei regiuni este că avem 7 administrații locale în București, Primăria Generală și cele 6 primării de sector. Credem că soluția este finalizarea unei strategii integrate de dezvoltare urbană."

Printre prioritățile regiunii București-Ilfov se numără achiziția unor mijloace de transport în comun prietenoase cu mediul și cu cetățenii. "40% din alocarea din perioada 2021-2017 merge spre transportul public electric: vom finanța tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, stații de încărcare, iar suma alocată este de peste 230 de milioane de euro. Cât privește zona de digitalizare, am propus două tipuri de acțiuni specifice, intervenții de tip smart city, smart village, dar și digitalizarea serviciilor publice la nivel local și regional."

Domnul Dan Nicula a mai adăugat: "Autoritățile locale trebuie să se adapteze şi la comentariile pe care le-a făcut deja Comisia Europeană şi anume că investițiile, sub prioritatea de digitalizare, trebuie să fie subsumate şi să contribuie la transformarea economică inteligentă, la inovare. Deci tot ce ține de digitalizarea serviciilor publice să nu vizeze doar cetățeanul, cât mai ales dezvoltarea mediului de afaceri şi sprijinirea domeniilor de specializare inteligentă."

Sursa: Asociația Română Pentru Smart City
https://romaniansmartcity.ro/dezvoltarea-regionala-a-romaniei-rolul-si-importanta-adr/

Urmăriți înregistrarea evenimentului:

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro