13 octombrie 2023 - Premiile Noului Bauhaus European – editia 2024


Noul Bauhaus European  (NEB) este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează Pactul verde european la experiențele și la spațiile noastre de viață.

Comisia Europeană a deschis apelul de candidaturi pentru Premiile Noului Bauhaus European – ediția 2024. Acestea pot fi depuse în perioada 2.10 - 10.11.2023 ora 19.00 CET pe platforma : https://prizes.new-european-bauhaus.europa.eu/

Pe platformă se găsesc Ghidul candidaților însoțit de anexe (și alăturat, în limba română), formularul de aplicare și informații despre edițiile din anii anteriori. Completarea cererii se face în limba engleză.

Premiile din 2024 vor recompensa proiecte existente, precum și concepte dezvoltate de tinere talente în patru categorii:

  • Reconectarea cu natura;
  • Redobândirea sentimentului de apartenență;
  • Prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie;
  • Modelarea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii bazate pe ciclul de viață.

În fiecare dintre cele patru categorii, sunt stabilite două componente paralele de concurs:

  • Componenta A: „Campionii «Noului Bauhaus european»” va fi dedicată proiectelor existente și finalizate cu rezultate clare și pozitive.
  • Componenta B: „Starurile în devenire ale noului Bauhaus european” vor fi dedicate conceptelor prezentate de tinerele talente în vârstă de 30 ani sau mai tinere. Conceptele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, de la idei cu un plan clar până la nivelul de prototip. Toți candidații din cadrul acestei componente trebuie să aibă vârsta de cel mult 30 de ani la data ultimei zile în care se pot depune candidaturile, inclusiv toți reprezentanții organizației implicate în crearea conceptului respectiv.

Vor fi premiate 20 de proiecte și concepte inovatoare, care reprezintă sustenabilitate, estetică și incluziune. Premiile vor fi în valoare de până la 30.000 EUR precum și un pachet de comunicare menit să îi ajute pe premianți să își dezvolte și să își promoveze în continuare proiectele și conceptele.

 

Vă rugăm să nu așteptați până la termenul limită pentru a depune cererea pentru a evita problemele de ultim moment, cum ar fi întârzierile de încărcare a paginii care pot apărea în jurul închiderii trimiterilor.

Vor fi luate în considerare doar aplicațiile care sunt depuse până la data limită oficială.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro