In atentia unitatilor sanitare publice! 300 milioane de euro din fonduri europene pentru echipamente medicale si de protectie medicala


Conform unei adresei comune a Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului Sanatatii, transmisa deja catre unitatile sanitare din toata tara, vor putea fi decontate din fonduri europene, cu respectarea unor reguli specifice in ceea ce priveste achizitia, toate acele categorii de echipamente medicale care se utilizeaza in mod direct/indirect pentru tratarea pacientilor bolnavi, precum si echipamentele de protectie medicala destinate personalului medical implicat direct/indirect in tratamentul pacientilor infectati cu coronavirus. Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 45 milioane euro.

La nivelul MFE a fost constituita o echipa de specialisti care va raspunde solicitarilor formulate de unitatile sanitare.

Mentionam ca ADR Bucuresti-Ilfov nu este implicata in implementarea acestui program, dar in situatia in care unitatile sanitare sau UAT care au in coordonare unitati sanitare necesita sprijin, va stam la dispozitie.

Persoane de contact ADRBI:

Dan Nicula, Director General - dan.nicula@adrbi.ro

Simona Curpan, Sef Promovare Regionala si Investitii - helpdesk@adrbi.ro

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro