Proiect de OUG dedicat dezvoltarii teritoriale a localitatilor urbane si rurale cu finantare din fonduri nerambursabile, in consultare publica


Ministerul Fondurilor Europene a lansat ieri, 10 august, în consultare publică, un Proiect Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri referitoare la susținerea dezvoltării teritoriale a localităților urbane și rurale din România cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri temporare de sprijin ale acestora.

Actul normativ propune reglementarea raporturilor dintre zona urbană și cea rurală, precum și categoriile de investiții care pot fi finanțate la nivel urban în baza unor strategii de dezvoltare. Majoritatea municipiilor și orașelor au adoptat practica elaborării Strategiilor Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), valorificând rolul acestor strategii în planificarea locală.


Proiectul de OUG este în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia din data de 10 august 2020.
Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@mfe.gov.ro, sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Descarca proiectul de OUG

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro