Primariile primesc fonduri UE pentru finantarea internetului Wi-Fi "hotspot” in spatii publice


Apelul a fost deschis pe 15 mai 2018, de la ora 14:00, administraţiile locale din România înscrise în cadrul programului WiFi4EU putând depune cereri pentru a obține finanțare din partea UE în vederea instalării unor puncte de acces public și gratuit la internet fără fir. Aceasta este prima dintre cele cinci campanii de depunere a cererilor, alte patru campanii de depunere a cererilor urmând a fi lansate înainte de sfârșitul anului 2020.

La primirea voucherului, municipalitățile vor trebui să ofere servicii securizate de Wi-Fi timp de cel puțin 3 ani. Pentru a fi eligibile, municipalitățile trebuie să fie înregistrate pe portalul WiFi4EU.eu, portal deschis pe 20 martie și unde peste 17.000 de municipalități s-au înregistrat deja. Selecția se va face pe principiul "primului venit".

ANCOM a publicat o listă a administraţiilor locale din România care pot aplica la acest sprijin financiar.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public. Programul pune la dispoziție până în 2020 fonduri de 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro