20 iunie 2023 - Conferinta „De la idee la business inteligent cu finantari europene’’


În contextul descentralizării managementului fondurilor europene de la nivel național la nivel regional, Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România - ROREG, împreună cu ADR București-Ilfov, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, Ziarul Financiar și BCR au organizat, în data de 20 iunie 2023, la Hotel Marriot, București, conferința ,,De la idee la business inteligent cu finanțări europene’’. Descarcă agenda evenimentului.

Ce finanțări europene sunt disponibile și ce trebuie să știe antreprenorii din Regiunea Bucuresti-Ilfov? Care este co-finanțarea europeană dar și contribuția proprie atunci când atragi fonduri europene? Ce fel de business-uri sunt eligibile? Ce alternative de finanțare există, care este rolul unei bănci ca BCR în susținerea mediului de afaceri? Ce riscuri sunt și cum pot fi ele depășite? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care ne-am propus să găsim un răspuns în cadrul acestui eveniment.

Dan Nicula, director general ADR Bucureşti-Ilfov, a arătat că ”regiunea va avea mai mulți bani decât în perioadele anterioare de programare, iar o sumă importantă, 364,5 milioane euro, este destinată în totalitate inovării, digitalizării şi întreprinderilor din regiune. Restul componentelor, priorităţilor, finanţează în general investiţii publice, infrastructuri sau servicii publice, dar şi acestea sunt un plus de valoare, un plusvaloare pentru regiune. Este o creştere de 300% faţă de perioada anterioară, ceea ce înseamnă şi o mare provocare.”

Sorin Maxim, preşedintele ROREG şi director general ADR Vest a menționat că e important să investim aceste fonduri europene, nu să le cheltuim, o diferenţă de nuanţă care ar trebui avută în vedere.

Simona Curpan, şef serviciu promovare regională din cadrul ADR Bucureşti-Ilfov, a prezentat Prioritatea 1 din cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 - O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, subliniind faptul că principalii beneficiari ai finanțărilor pe această prioritate vor fi IMM-urile. Se anticipează că apelurile vor fi lansate anul viitor, însă ghidurile solicitantului vor fi, în principiu, puse în consultare publică încă din toamna acestui an.

Tot în cadrul evenimentului, a avut loc o prezentare a rețelei Europe Entreprise Network, prin care Biroul pentru Asistenţă IMM din cadrul ADR Bucureşti-Ilfov și-a propus să ajute 2.000 de întreprinderi din regiune cu sfaturi şi asistenţă generală şi să încheie 100 de parteneriate internaţionale.

Prezentările și agenda se găsesc alăturat.
Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro