Vizita de studiu in Konak, Izmir 24-28 iunie 2019


În perioada 24-28 iunie 2019 o delegaţie comună ADRBI-Primăria Sectorului 2 a efectuat o vizită de studiu la primăria sectorului Konak din Izmir, Turcia, în cadrul proiectului în parteneriat "Participation Bridges". 

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea capacităţii administrative la nivel local în procesul de aderare a Turciei la UE prin creşterea participării democratice - contribuţia la îmbunătăţirea unei culturi a dialogului prin introducerea unor metode noi de comunicare. 

În cadrul vizitei de studiu s-au prezentat sistemul administrativ din Turcia, aspecte socio-economico-culturale cu care se confruntă primăria Konak, fiind incluse vizite pe teren la Direcţia pentru Femei, Politici Sociale şi Proiecte a Primăriei Konak, la Centre comunitare ale municipalităţii Konak, un tur la Efes şi Casa Fecioarei Maria.

În data de 27 iunie a avut loc întâlnirea delegaţiei române cu primarul sectorului Konak, dl. Abdül Batur, cu ocazia căreia a fost semnat un protocol de cooperare cu Primăria Sectorului 2. 

Vizita reprezintă a doua acţiune în cadrul proiectului după efectuarea deplasării la Bucureşti, în perioada 11-15 martie 2019, a unei delegaţii formate din specialişti în domeniul administraţiei publice din cadrul Primăriei Konak, Izmir. 

Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană şi Republica Turcia în cadrul schemei de finanţare 'Town Twining Action between Turkey and the EU'.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro