Noutati

19-21 septembrie 2023 - Vizita de studiu si intalnire de parteneriat - Lituania (Vilnius)

Ȋn perioada 19-21.09.2023, membrii echipei de implementare a proiectului WeSTEMEU din cadrul Departamentului Dezvoltare şi Asistență Programe al ADRBI împreună cu reprezentanta Asociaţiei Femeilor în Inginerie, Ştiinţe şi Tehnologie (AFIST), au participat la vizita de studiu şi cea de-a doua întâlnire de parteneriat organizate de Lithuanian Innovation Centre în Vilnius, Lituania.

28 septembrie 2023 - Integrarea economiei circulare in planurile de actiune pentru clima ale oraselor (continuare)

Continuăm prezentarea studiului privind relația critică dintre economia circulară și planurile de acțiune pentru climă de la nivelul orașelor, realizat de Fundația Ellen MacArthur și Nordic Sustainability. Studiul evaluează în ce măsură orașele C40 integrează principiile economiei circulare în strategiile lor climatice și evidențiază exemple de inovații circulare notabile în sectoarele-cheie.

21 septembrie 2023 - Eveniment Integrarea conceptului Noul Bauhaus European in regiunile romanesti

DG Regio din cadrul Comisiei Europene şi Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov au organizat în data de 21 septembrie 2023 atelierul 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐨𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐮𝐡𝐚𝐮𝐬 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢. Au fost discutate instrumente cheie dezvoltate, precum grila de autoevaluare NEB, sistemul de notare, recenzii asupra "regiunilor pilot" Nord-Est, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov, probleme comune, experienţe de integrare a NEB de până acum, precum şi perspective pentru integrarea mai extinsă a NEB (cu accent pe regiunile "non-pilot").

21 septembrie 2023 - Integrarea economiei circulare in planurile de actiune pentru clima ale oraselor

Fundația Ellen MacArthur și Nordic Sustainability au finalizat, recent, un studiu privind relația critică dintre economia circulară și planurile de acțiune pentru climă de la nivelul orașelor. Studiul evaluează în ce măsură orașele C40 integrează principiile economiei circulare în strategiile lor climatice și evidențiază exemple de inovații circulare notabile în sectoarele-cheie.

14 septembrie 2023 - Conventiile europene pentru energie si clima

Doua inițiative europene pentru atingerea obiectivelor UE în materie de climă și energie: Convenția Primarilor pentru Energie și Climă, lansată în 2008 de Comisia Europeană, ca răspuns la preocupările tot mai mari legate de schimbările climatice și sustenabilitate şi Convenția Companiilor pentru Energie și Climă, o inițiativă pilot recent lansată și condusă de Comisia Europeană, cu scopul de a încuraja și sprijini companiile europene, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).

11 septembrie 2023 - Campania EU in my school

Cu ocazia deschiderii noului an şcolar, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, Asociația Magurele Science Park și Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" din Brănești lansează campania „EU in my school”, sub umbrela „EU in my region”, prin organizarea 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝟑𝐃 𝐢𝐧 𝐦𝐲 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥”.

24 august 2023 - Initiativa unica in Romania: oamenii pot invata sa implementeze cu succes proiecte europene, cu ajutorul unei serii de tutoriale video

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG lansează astăzi un proiect unic la nivel național, dedicat personalului din Unitățile Administrativ Teritoriale de la nivelul celor 41 de județe ale Românei. Este vorba de o serie de tutoriale video de tip e-learning, concepută pentru a le oferi beneficiarilor de proiecte europene din mediul urban posibilitatea să își dezvolte competențele necesare pentru a gestiona și implementa eficient proiecte cu finanțare europeană.

18 iulie 2023 - A doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Bucuresti-Ilfov 2021-2027

A doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (CM PR BI), organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADR BI), în calitate de Autoritate de Management (AM PR BI), s-a desfășurat în format hibrid în data de 18 iulie 2023, la București, cu prezența fizică a aproximativ 70 de persoane.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro