Noutati

Conferinta regionala "Impreuna implementam cu succes Programul Operational Regional Bucuresti-Ilfov 2021-2027"

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADR BI) a organizat, joi 18 noiembrie 2021  împreună cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România - ROREG, evenimentul “Împreună implementăm cu succes Programul Operațional Regional București-Ilfov 2021-2027” dedicat prezentării Programului Operațional Regional București-Ilfov 2021-2027 (POR BI) și a reunit reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai mediului de afaceri și de cercetare, reprezentanți ai sectorului neguvernamental si alți parteneri regionali importanți.

16 noiembrie 2021 - Videoconferinta "Tabla finantarilor - Un ghid pentru IMM-URI in universul programelor cu fonduri europene si nationale"

În data de 16 noiembrie 2021, ADR București-Ilfov a participat la videoconferința regională "Tabla finanțărilor - Un ghid pentru IMM-URI în universul programelor, cu fonduri europene și naționale", organizată de Ziarul Financiar împreună cu partenerul său BRD-SocGen, ediția dedicată regiunilor București și Centru.

25 noiembrie 2021 - Evenimentul de lansare al Instrumentului de autoevaluare pentru strategiile de dezvoltare urbana durabila (SAT4SUD)

Pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale care dezvoltă sau intenționează să dezvolte o strategie de dezvoltare urbană durabilă, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC), în colaborare cu DG REGIO, organizează în data de 25 noiembrie 2021, începând cu ora 11:00 (ora României), Evenimentul de lansare al Instrumentului de autoevaluare pentru strategiile de dezvoltare urbană durabilă (SAT4SUD).

POR BI 2021-2027 - versiunea de lucru nr.3 - relansat in dezbatere publica!

Vineri, 29 octombrie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene cea de-a treia versiune de lucru a Programului Operațional Regional, pe care îl vom transmite Comisiei Europene, ulterior îndeplinirii recomandărilor MIPE pe care le așteptam in zilele următoare.

"Doing business" cu tari de pe continentul american

Platforma europeană "LCBA" – Low Carbon Business Action, este un program european care sprijină firmele europene furnizoare de soluții și tehnologii verzi să pătrundă pe piețele a şase  state americane:  Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic și Canada. Platforma facilitează relația directă între firme, în baza înregistrării pe platformă.

2 decembrie 2021 - Contributia la atenuarea si adaptarea la schimbarile climatice

O activitate economică se califică drept o activitate care contribuie în mod substanțial la atenuarea schimbărilor climatice în cazul în care activitatea respectivă contribuie în mod substanțial la stabilizarea concentrațiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă la un nivel care împiedică interferențele antropice periculoase cu sistemul climatic, în concordanță cu obiectivul pe termen lung privind temperatura al Acordului de la Paris.

22 noiembrie 2021 - Europa digitala. Primele apeluri pentru propuneri de proiecte au fost lansate

Programul „Europa digitală” este primul program de finanțare al UE al cărui obiectiv principal este să aducă tehnologiile digitale mai aproape de întreprinderi și de cetățeni. Cu un buget total planificat de 7,5 miliarde euro pe o perioadă de 7 ani, acesta va accelera redresarea economică și va modela transformarea digitală a societății și a economiei europene, de care vor beneficia în special întreprinderile mici și mijlocii.

3 noiembrie 2021 - Prioritatile Programului Operational 2021-2027 in regiunea Bucuresti-Ilfov

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a organizat în data de 3 noiembrie 2021 evenimentul online de prezentare a priorităților Programului Operațional Regional 2021 – 2027. Evenimentul a fost un eveniment de informare la nivel local, conex Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro