Noutati

Proiecte de succes prin fonduri de coeziune. Oportunitati. Lectii invatate.

EURACTIV România a organizat, în data de 21 aprilie 2021, webinarul "Proiecte de succes. Oportunități. Lecții învățate", parte a proiectului "Let's Meet Cohesion Policy: A Journey through Regions’ Challenges and Succes Stories”, implementat de EURACTIV. Autorități și beneficiari au vorbit despre fondurile de coeziune și rolul lor în sprijinirea comunităților locale, a instituțiilor de învățământ, cercetării sau a educației pentru copii defavorizați.

21 aprilie 2021 - Facilitatea pentru orase europene

Facilitatea pentru orașe europene/The European City Facility (EUCF) se implementează în cadrul programului Horizon 2020. EUCF sprijină municipalitățile și autoritățile locale pentru dezvoltarea conceptelor investiționale și pentru mobilizarea de fonduri în vederea implementării acțiunilor cuprinse în planurile climatice și energetice ale acestora.

Apel de proiecte pentru prevenirea coruptiei la nivelul autoritatilor si institutiilor publice locale

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă a lansat un apel de proiecte pentru regiunea București-Ilfov, cu scopul de a sprijini măsurile referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale. Demersul are drept scop creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Politica Urbana a Romaniei: Ghidul tau pentru orase sustenabile

Politica Urbană a României - ghidul tău pentru orașe sustenabile - serie de evenimente online care au ca scop prezentarea direcțiilor propuse de Politica Urbană a României pentru dezvoltarea orașelor românești și dezbaterea modelelor de bună practică, pentru a crește implicarea comunității în dezvoltarea zonelor urbane.

22 aprilie 2020 - Legea europeana a climei - un prim acord

Parlamentul și Consiliul European și-au dat un prim acord asupra Legii Europene a Climei (European Climate Law) care reprezintă unul din pilonii Pactului Verde European (Green Deal). Legea reflectă angajamentul Uniunii Europene de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în anul 2050, cu obiectivul intermediar de a reduce emisiile de gaze cu efecte de seră cu cel puțin 55% până în anul 2030, prin comparație cu nivelul din 1990.

Dezvoltarea Regionala a Romaniei - Rolul si importanta ADR

Marți, 6 aprilie 2021, a avut loc evenimentul "Dezvoltarea Regională în România. Rolul și importanța ADR", o conferință online organizată de Asociația Română pentru Smart City, dedicată sprijinirii eforturilor Agențiilor pentru Dezvoltare Regională în crearea unor proiecte regionale de impact.

ANAP lanseaza procesul de evaluare si selectie a UCA-urilor la nivel local

Agenția Națională pentru Achiziții Publice anunță lansarea procesului de evaluare și selecție a organizațiilor interesate să înființeze Unități de Achiziții Publice Centralizate (UCA) la nivel local.

15 aprilie 2021 - Facilitarea plasarii pe piata a alternativelor la produsele din plastic de unica folosinta

În data de 15.04.2021, s-a desfășurat workshop-ul interregional “Facilitarea plasării pe piață a alternativelor la produsele din plastic de unică folosință”, organizat online de Agenția pentru Dezvoltare Economică Regională din Stara Zagora – Bulgaria, unul dintre partenerii Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, în cadrul proiectului PLASTECO - Supporting EU regions to curb plastics waste and littering.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro