Noutati

Programul Operational Regional pentru regiunea Bucuresti-Ilfov 2021-2027 a fost avizat de Guvernul Romaniei!

Guvernul României a avizat Programul Operațional Regional pentru regiunea București-Ilfov (POR BI) 2021-2027, realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), în calitate de Autoritate de Management. Documentul a fost transmis Comisiei Europene pentru verificare și aprobare.

22 iunie 2022 - Seminar de informare - Lansare la nivel regional a apelului de proiecte Proof of Concept

În data de 22 iunie 2022, vom organiza un seminar de informare (in format hibrid - fizic și online) privind lansarea apelului de proiecte pentru Prioritatea de investiții 1.2 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Creşterea inovării în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale - Dezvoltarea unui model conceptual inovativ (Proof-of-Concept), ce vizează mediul antreprenorial din regiunea Bucureşti-Ilfov.

27 iunie 2022 - Pe calea noilor reguli de raportare privind sustenabilitatea

Consiliul și Parlamentul European au ajuns recent la un acord politic provizoriu cu privire la directiva de raportarea sustenabilității corporative (CSRD). Propunerea urmărește să abordeze deficiențele constatate în aplicarea normelor existente privind raportarea informațiilor non-financiare, care s-au dovedit a nu fi suficiente și la nivelul calitativ care să permită să fie luate în considerare în mod corespunzător de către investitori.

Trei noi Comunitati Peer2Peer

DG REGIO este încântată să anunțe că trei noi Comunități Peer2Peer vor începe să activeze în lunile iunie și iulie 2022: Comunitatea REGIO Peer2Peer privind planurile naționale de redresare și reziliență și politica de coeziune, Comunitatea REGIO Peer2Peer pe economie circulară, respectiv Comunitatea REGIO Peer2Peer privind principiul „Do-No-Significant-Harm”.

30 iunie 2022 - Proiecte inovatoare - Transformarea deseurilor in energie (2)

BLAZE este un alt proiect european care contribuie la dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente și mai flexibile pentru transformarea deșeurilor din biomasă în surse combinate de căldură și energie (CHP). Inginerii proiectului dezvoltă sisteme CHP de capacitate mică și medie capabile să transforme cel mai larg spectru de deșeuri industriale, alimentare sau lemnoase și alte tipuri de biomasă în energie.

23 iunie 2022 - Proiecte inovatoare - Transformarea deseurilor in energie (1)

Proiectul SmartCHP, finanțat de UE, proiectează un nou motor de cogenerare la scară mică, folosind biomasă pentru a produce căldură și electricitate. Principala noutate este utilizarea bio-uleiului obținut prin procedeul de piroliză rapidă din diferite tipuri de biomasă (deșeuri organice cum ar fi resturi din măsline sau resturi forestiere și agricole) cu un motor diesel convertit, care a fost ales pentru eficiența sa electrică ridicată.

16 iunie 2022 - Decarbonizarea sectorului de incalzire si racire - noi studii europene

Aproximativ jumătate din energia consumată în prezent în Europa este folosită pentru încălzire și răcire, iar cea mai mare parte se bazează pe combustibili fosili. În consecință, orientarea acestui sector către utilizarea energiei din surse regenerabile are potențialul de a aduce o contribuție semnificativă la decarbonizarea sistemului energetic și la atingerea obiectivelor UE în materie de energie și climă pentru 2030 și, în cele din urmă, la atingerea obiectivul său de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

8 iunie 2022 - Prezentare REGIO la Conferinta „FOCUS Bucuresti”

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat miercuri, 8 iunie 2022, a patra ediție a Conferinței „FOCUS București - dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară”. În cadrul evenimentului, am prezentat Programul Operațional Regional pentru regiunea București-Ilfov 2021-2027, punând accentul pe prioritățile și proiectele din domeniile puse în discuție.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro