Noutati

Strategia de Specializare Inteligentă a regiunii București-Ilfov 2021-2027 - varianta august 2021

Publicăm spre consultare ultima variantă a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii București-Ilfov 2021-2027 (RIS3 BI) și vă adresăm rugămintea de a ne sprijini prin propuneri / observații / critici referitoare la document, până la data de 20.08.2021.

Transformarea digitală a Uniunii Europene

Transformarea digitală a Uniunii Europene Comisia Europeană propune o cale către transpunerea în realitate a deceniului digital – un plan concret de realizare a transformării digitale a societății și a economiei Uniunii Europene până în 2030. Va fi instituit un cadru de guvernanță, bazat pe un mecanism anual de cooperare cu statele membre.

Saptamana europeana a energiei durabile - 25-28 octombrie 2021

Sub titlul “Towards 2030: Reshaping the European Energy System”, săptămâna europeană a energiei durabile (EUSEW) se va desfășura și anul acesta exclusiv online, în perioada 25-28 octombrie. Este cel mai important eveniment dedicat energiei regenerabile și utilizării eficiente a energiei din Europa, iar programul propune evenimente organizate atât de instituții europene, cât și la nivel regional, în întreaga Europă.

Eveniment de informare: EIC Accelerator in Orizont Europa

Consiliul European pentru Inovare (EIC), Asociația ”Măgurele Science Park” (MSP) și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) vă invită la sesiunea de informare privind schema de finanțare EIC Accelerator, un eveniment online care va avea loc la data de 8 septembrie 2021, începând cu ora 11:00.

Guvernul a adoptat o ordonanta care permite continuarea investitiilor din bani publici

Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un proiect de act normativ care oferă o soluție la problema creșterii prețurilor materialelor de construcții din cauza căreia proiectele de investiții ar putea fi blocate.

2 septembrie 2021 - Planul de actiune privind productia ecologica in Uniunea Europeana

Prin producerea de alimente de înaltă calitate cu impact redus asupra mediului, agricultura ecologică joacă un rol esențial în dezvoltarea unui sistem alimentar sustenabil pentru Uniunea Europeană. Strategia "De la fermă la consumator" urmărește ca până în 2030 cel puțin 25% din terenurile agricole ale UE să fie cultivate ecologic și să aibă loc o creștere semnificativă a acvaculturii ecologice.

Acord intre Guvernul Romaniei si BEI pentru sprijinirea implementarii proiectelor 2021-2027

În ședința de guvern din 25 august 2021 a fost aprobat memorandumul de intelegere propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru colaborarea dintre Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) în vederea sprijinirii proiectelor cu finanțare europeană 2021-2027.

MIPE a lansat platforma Oportunitati de Finantare UE

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat o platformă online, un punct unic de acces care integrează informații privind fonduri din mai multe surse de finanțare (programele naționale, operaționale, comunitare etc.), fiind atât interfața între mediul instituțional și beneficiari, cât și un instrument principal la nivelul României în ceea ce privește identificarea de parteneri, incluzând prezentarea exemplelor de bune practici în accesarea finanțărilor disponibile.

Sprijin pentru ADR BI in pregatirea POR 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, în calitate de Beneficiar, a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020, contractul de finanţare pentru proiectul „Sprijin pentru ADR BI în pregătirea POR 2021-2027", Cod SMIS 2014+140654 /Cod proiect 2.1.156, în data de 8 iulie 2021.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro