Noutati

Sprijin pentru ADR BI in pregatirea POR 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, în calitate de Beneficiar, a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020, contractul de finanţare pentru proiectul „Sprijin pentru ADR BI în pregătirea POR 2021-2027", Cod SMIS 2014+140654 /Cod proiect 2.1.156, în data de 8 iulie 2021.

Descentralizarea fondurilor europene pentru dezvoltare regionala avanseaza!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat, în data de 6 iulie 2021, o întâlnire cu Agențiile de Dezvoltare Regională și organizațiile reprezentative ale autorităților locale pentru a agrea detaliile privind descentralizarea și gestionarea Programelor Operaționale Regionale.

Au fost publicate regulamentele europene pentru cadrul financiar 2021-2027

În data de 30 iunie, au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 231 regulamentele europene ce reglementează gestionarea fondurilor nerambursabile în exercițiul financiar european 2021-2027.

22 iulie 2021 - Pactul verde european – O noua strategie pentru protejarea si refacerea padurilor

Comisia Europeană a adoptat noua Strategie a UE pentru păduri care se bazează pe Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030. Prin abordarea în manieră integrată a aspectelor sociale, economice și de mediu, Strategia pentru păduri pentru 2030 este menită să asigure multifuncționalitatea pădurilor din UE și pune în evidență rolul fundamental jucat de silvicultori.

15 iulie 2021 - Pactul verde european – Masuri pentru atingerea obiectivelor UE in materie de clima

Comisia Europeană a adoptat, la data de 14 iulie, un pachet de propuneri care să pregătească politicile UE în domeniul climei, al energiei, al exploatării terenurilor, al transporturilor și al impozitării, astfel încât, până în 2030, emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii să scadă cu cel puțin 55 %, comparativ cu nivelurile din 1990.

Dezbatere publica - Programul privind cresterea eficientei energetice a infrastructurii de iluminat public

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind creșterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public .

Dezbatere publica - Programul privind cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatie de unitati de invatamant

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului pentru modificarea Ordinului ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 2057/2020 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ.

6 iulie 2021 - CUBE IN (Cultural Understanding for Business Expansion and Innovation)

CUBE IN (Cultural Understanding for Business Expansion and Innovation) este o platformă on-line a cărei realizare a fost finanţată de către Comisia Europeană şi care oferă companiilor europene o serie de instrumente care pot ajuta firmele să se familiarizeze cu cultura din diverse ţări din Asia, Africa, America de Nord şi de Sud.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro