Noutati

Parteneriat PRBI 2021-2027

Am constituit Parteneriatul PR BI 2021-2027 ca parte a procesului de elaborare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027. Membrii Parteneriatului PR BI au fost implicați în elaborarea PR BI 2021-2027 și vor fi implicați în continuare în definirea ghidurilor solicitantului, iar în perioada următoare partenerii PR BI 2021-2027 vor fi invitați cu prioritate să participe la procesul de formare a Comitetului de Monitorizare al PR BI.

Candidaturi spontane planificare si programare regionala

Hai să ne cunoaștem! Daca te interesează planificarea si modul in care fondurile europene pot ajuta dezvoltarea unei regiuni si ai si experiența in domeniile care ne interesează pe noi, poate putem colabora. Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a fost desemnată Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2021-2027 și se află în fața unei noi provocări: un program de trei ori mai mare decât cel anterior, gestionat integral la nivel regional.

23 noiembrie 2022 - Horizon Europe Cluster 5 - Apeluri 2023  - Eveniment Virtual de brokeraj

În cadrul  Horizon Europe (HE) Cluster 5 Infodays, GREEENET, rețeaua punctelor naționale de contact Horizon Europe CL5, organizează un eveniment de punere în contact și intermediere care se concentrează pe apelurile de propuneri din 2023 pentru Programul de lucru al HE „Clusterul 5: Climă, energie și mobilitate”.

24 noiembrie 2022 - Monitorizarea economiei circulare la nivel european (1)

Tranziția Europei către o economie circulară este un proces complex și evolutiv. Planul de acțiune al Comisiei Europene pentru economia circulară oferă cadrul general pentru inițiativele de promovare a modelului circular. Comisia Europeană și Eurostat au stabilit un cadru pentru a monitoriza progresul către o economie circulară folosind datele statistice disponibile.

22 noiembrie 2022 - Investment Readiness Self-Assessement – sprijin pentru intreprinderile in dezvoltare

Proiectul MIND4MACHINES, pe scurt M4M, își propune să sprijine la nivel trans-sectorial și transfrontalier întreprinderile mici și mijlocii producătoare să testeze și să adopte cele mai recente tehnologii digitale care să le faciliteze trecerea la modele de producție mai inteligente, mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere al resurselor, aliniate la cele mai recente politici ale UE.

Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor 2022

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor (#EURegionsWeek) este cel mai mare eveniment anual la Bruxelles dedicat politicii de coeziune. Ca şi în anii trecuţi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov este parte a acestui eveniment.

Guvernul si Comisia Europeană au semnat acordul de parteneriat pentru perioada 2021–2027

În Sala Unirii din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia a avut loc, în data de 5 octombrie 2022, semnarea Acordului de Parteneriat între Guvernul României și Comisia Europeană, documentul strategic care acoperă fondurile Politicii de Coeziune și cel al Politicii Maritime și Pescuit pentru perioada de programare 2021–2027 și care subliniază importanța tranziției verzi și digitale în toate aspectele vieții economico-sociale, susținând inclusiv dezvoltarea economiei românești pe baze competitive, inovatoare și orientate către export.

17 noiembrie 2022 - Cerinte cheie pentru dubla tranzitie verde si digitala

Raportul din acest an de analiza prospectivă strategică al Centrului Comun de Cercetare/Joint Research Centre al Comisei Europene (JRC) - „Către un viitor verde și digital - Cerințe cheie pentru dubla tranziție de succes în Uniunea Europeană”, descrie modul în care tehnologiile digitale durabile ar putea permite ca Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro