13 octombrie 2021 - Atelier ADRBI la Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor - G-RAIL Connecting Regions


Comunicat de presă - 15 octombrie 2021

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), alături de partenerii Primăria Algeciras alături de partenerii săi - Primăria Algeciras, Entitatea Locală Autonomă Bobadilla-Estación şi Guvernul Regional Andalusia din Spania, Regiunea Pomorskie din Polonia şi Regiunea Hauts-de-France - au organizat în data de 13 octombrie 2021, orele 12:30-14:00 (ora României) atelierul online G-RAIL Connecting Regions - cod 13WS21559.

Descrierea de pe platforma #EURegionsWeek şi înregistarea video a evenimentului: https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/2079_en

Evenimentul a fost interactiv, cu prezentări video şi intervenţii ale reprezentanţilor regiunilor, cu accent pe experienţa, nevoile şi oportunităţile fiecăreia. Prezentările au acoperit principalele caracteristici ale căilor ferate din regiuni, coeziunea, conexiunile, starea actuală și nivelul de eficiență energetică a infrastructurii feroviare. De asemenea, s-a vorbit despre sistemul de instruire şi educaţie vocaţională și modul în care acesta abordează aspecte legate de acordul verde european în formarea sa privind transportul feroviar.

Regiunea Bucureşti-Ilfov este în plin proces de abordare a mijloacelor de transport pe cale ferată pentru facilitarea moblilităţii şi reducerea poluării. 

Evenimentul a fost înscris şi selectat ca atelier în parteneriat în cadrul Săptămânii Europeane a Regiunilor şi Orașelor (#EURegionsWeek), cel mai mare eveniment anual dedicat politicii de coeziune, fiind organizat de Comisia Europeană – DG Regio şi Comitetul European al Regiunilor. A devenit o platformă unică de comunicare și rețea, reunind regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv politicieni, administratori, funcţionari publici, experți  și universitari. În ultimii 18 ani, a făcut multe pentru a promova învățarea politicilor și schimbul de bune practici. Anul acesta se va desfăşura în perioada 11-14 octombrie 2021 şi va cuprinde peste 300 de evenimente. 

Swapcard este noua platformă de înregistrare la EURegionsWeek 2021. Oferă multe funcții: înregistrare, implicare, conectare cu alţi participanţi, comunitate și multe altele. Prin intermediul funcției de discuții live, coordonatorii sesiunii își pot contacta publicul înainte de eveniment.

Pentru înregistare la sesiunile Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor (11-14 octombrie 2021) este necesar să vă înregistraţi cu adresa de email prin această platformă. 

https://eu.app.swapcard.com/event/eu-regions-week/ 

Din cauza pandemiei COVID-19, evenimentul din 2020 a fost prima ediție organizată digital, atrăgând peste 10.000 de participanți online. Pe baza acestui succes, noua platforma avansată va asigura în 2021 oportunitatea de a dezbate, menținând comunitățile conectate, schimbând cele mai bune practici și idei între parteneri și participanți pe patru teme:

  • Coeziune
  • Tranziție verde
  • Tranziție digitală
  • Implicarea cetățenilor

Sub titlul „Împreună pentru redresare”, programul din acest an se axează pe capacitatea UE și a guvernelor naționale și regionale de a sprijini cetățenii europeni și comunitățile lor locale cu măsuri practice și politici publice care vizează investițiile viitoare într-un mediu mai echitabil, mai ecologic și mai digital pentru recuperare. În acest sens, noua politică de coeziune și noua generație de programe UE pentru 2021-2027, precum și instrumentele financiare ale UE pentru abordarea crizei COVID-19, vor fi esențiale în cadrul evenimentului 2021. #EURegionsWeek va servi, de asemenea, ca o platformă pentru promovarea dezbaterii în curs privind democrația și implicarea cetățenilor în viitorul Europei.

De asemenea, vă încurajăm să consultaţi Programul întregii săptămâni şi să identificaţi teme de interes şi viitori partneri cu care puteţi colabora în realizarea de proiecte în domeniul dumneavoastră de activitate. Sesiunea de deschidere se va desfășura ca o emisiune TV cu mai mulți vorbitori VIP, inclusiv președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas și comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira. Declarațiile membrilor și partenerilor CoR vor da glas experiențelor și bunelor practici specifice.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro