IMI lanseaza un apel de proiecte de 45 de milioane de euro pentru cercetari legate de coronavirus


Inițiativa privind medicamentele inovatoare (IMI) lansează un apel rapid de proiecte privind dezvoltarea tratamentelor și diagnosticarea, în vederea combaterii focarelor de coronavirus prezente și viitoare.

Tipuri de proiecte:
- Elaborarea unor tratamente care să soluționeze rapid actuala epidemie de COVID-19 și/sau viitoarele epidemii - ar putea include potențiale medicamente care se află deja într-un stadiu foarte avansat de dezvoltare sau un medicament existent, aprobat, care ar putea fi "reconvertit" pentru a trata COVID-19. Ar putea include, de asemenea, medicamente care se află în stadii mai puțin avansate de dezvoltare, precum și strategii de abordare a rezistenței la medicamente.
- Realizarea de teste-diagnostic pentru identificarea rapidă și eficientă a persoanelor infectate cu COVID-19 și pentru utilizarea în studiile clinice ale noilor medicamente.

Vaccinurile preventive nu sunt incluse în acest apel, deoarece IMI nu dorește să dubleze activitatea altor organizații din acest domeniu.

Apelul de proiecte are un buget de 45 milioane de euro din cadrul programului de cercetare și inovare Orizont 2020 al UE și va finanța implicarea în proiecte ale unor organizații precum universitățile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Marile companii farmaceutice care sunt membre ale EFPIA și partenerii asociați IMI2 nu vor primi finanțare din partea UE prin intermediul acestui apel de proiecte, dar se așteaptă ca ele să contribuie la proiecte cu resurse proprii (timp de lucru, de exemplu) și cu fonduri proprii.

Este un apel de proiecte competitiv. Propunerile vor fi evaluate de experți independenți, iar finanțarea va fi alocată consorțiilor cu cele mai mari punctaje. Solicitanții care doresc să obțină punctaj mare vor trebui să demonstreze capacitatea de a dezvolta teste și/sau tratamente pentru COVID-19 și de a maximiza valoarea adăugată a parteneriatului public-privat IMI2, prin includerea partenerilor contributori (de exemplu, companiile EFPIA și/sau partenerii asociați IMI2) în cadrul consorțiului lor.

Termenul-limită de depunere a proiectelor este 31 martie 2020.

Mai multe detalii (in engleză)
Pagina apelului de proiecte (in engleză)

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro