Sedinta CMPOR - Dezbateri si solutii pentru simplificarea procedurilor de lucru


Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, a organizat in perioada 29-30 iunie 2017, la Sala Unirii din Alba Iulia, şedința Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CMPOR).

Simplificarea procedurilor de lucru în vederea accelerării procesului de contractare, pentru o implementare cât mai eficientă a programului și susținerea proiectelor beneficiarilor, au constituit obiectivul întâlnirii celor peste 100 de participanți.

Totodată, a fost analizat stadiul implementării POR 2014 - 2020 pe fiecare axă prioritară (apelurile de proiecte lansate, proiectele depuse, numărul proiectelor aprobate și contractate, problemele întâmpinate, ţintele de absorbţie, măsurile de simplificare și un plan de acţiune pentru implementarea cât mai eficientă a proiectelor) și a fost aprobat Planul Multianual de Evaluare a POR 2014-2020 .

Membrii CMPOR au aprobat criteriile de eligibilitate și evaluare tehnică și financiară pe 12 priorități de investiții ale Programului Operațional Regional, aplicabile celor 8 regiuni ale României și zonei Delta Dunării.

La eveniment au participat reprezentanții MDRAPFE, ai Autorităților de Management pentru Programele Operaționale și membrii CMPOR, respectiv președinții Consiliilor pentru Dezvoltare Regională și directorii generali din cadrul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România. Invitați din partea Comisiei Europene au fost Iulia Șerban, manager program, Carsten Rasmussen, șeful unității pentru România, și Koen Delanghe, manager de programe pentru România, la DG Regio.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro