Politica Urbana a Romaniei: Ghidul tau pentru orase sustenabile


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat, pe 29 noiembrie 2019, un contract de asistență tehnică cu Banca Mondială pentru elaborarea primei Politici Urbane a României.

Parte a proiectului „Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România”, în perioada martie - aprilie 2021, vor fi organizate o serie de evenimente online în toate regiunile de dezvoltare ale țării, cu scopul de a prezenta direcțiile propuse de Politica Urbană a României pentru dezvoltarea orașelor românești și de a dezbate modele de bună practică pentru a crește implicarea comunității în dezvoltarea zonelor urbane.

În acest context, dorim să vă invităm, în data de 13 aprilie 2021, la două evenimente online intitulate "Politica Urbană a României, ghidul tău pentru orașe sustenabile", care se vor desfășura prin intermediul platformei Webex. Implicarea dumneavoastră va contribui la consolidarea unor mecanisme de dialog menite să genereze schimburi de idei pentru valorificarea potențialului zonelor urbane. 

În coloana din stânga sunt disponibile pentru descărcare invitațiile și agendele evenimentelor, prezentarea care va fi susținută, precum și documentul Teoria Schimbării, care oferă o imagine de ansamblu asupra politicii urbane.

Prezentare Politica Urbană a României: De ce este necesară o politică urbană? Care este scopul acestei politici urbane? Cum ajung orașele la rezultatul dorit? Care sunt cele 5 obiective prioritare?
Discuție aplicată: Sinergii între Politica Urbană și Programul Operațional Regional? Cum ar putea veni Politica Urbană în sprijinul administrațiilor locale? Ce instrumente pune la dispoziție politica pentru actualizare SIDU?

Puteți confirma prezența până luni, 12 aprilie 2021, completând formularul de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/ugFdz3uKUQfgcpBX9.

Prezentare Politica Urbană a României: De ce este necesară o politică urbană? Care este scopul acestei politici urbane? Cum ajung orașele la rezultatul dorit? Care sunt cele 5 obiective prioritare?
Discuție aplicată: Cine face orașul puternic? Discuție despre implicarea societății civile în dezvoltarea orașelor.

Puteți confirma prezența până luni, 12 aprilie 2021, completând formularul de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/Pt74ijYxB1p2qDoR9

 

Mai multe detalii despre Politica Urbană a României și informații privind modalitatea de implicare puteți afla de pe site-ul proiectului, www.citadini.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro