PHARE CES 2003 - Proiecte mari de infrastructura regionala


In cadrul acestui program, a fost selectat un singur proiect: "Reabilitarea ecologica a lacului Snagov" - RO 2003/005 - 551.05.03.04.01.01. In luna noiembrie 2005 a fost semnat contractul de finantare pentru respectivul proiect, care va asigura finalizarea canalizarii in comuna Snagov, cu un buget de 4.346.222,78 Euro.

Propunerea de proiect a fost facuta de Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Primaria Snagov si consta in lucrari de extindere a sistemului de canalizare la nivelul intregului sat Snagov, modernizarea si dezvoltarea statiei de epurare existenta numai pentru Ghermanesti si Snagov.

Proiectul propus reprezinta prima etapa a procesului de modernizarea si dezvoltare a statiei de epurare pentru cele 5 sate ale comuniei Snagov (Ciofliceni, Vladiceasca, Tancabesti, Ghermanesti si Snagov) si implicit extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare la nivelul intregii comune.
Impact estimat:

* Reabilitarea de mediu a lacului Snagov
* Reabilitarea de mediu a solului din jurul lacului Snagov
* Dezvoltarea zonei prin promovarea serviciilor turistice de inalta calitate (cresterea veniturilor din turism la 276 000 Euro/ an)
* Cresterea valorii terenurilor cu 5%;
* Reducerea migrarii populatiei catre capitala;
* Reducerea cheltuielilor de sanatate cu 207 000Euro/ an;
* Cresterea nivelului de viata;
* Reducerea ratei somajului prin crearea de noi locuri de munca.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro