Consultari publice lansate de catre institutiile europene


Periodic, Comisia Europeana (prin directiile si serviciile din domeniile in care legislatia europeana trebuie adaptata sau modificata) lanseaza consultari publice la care sunt invitati sa participe toti factorii interesati care activeaza in domeniile respective. Atunci cand elaboreaza proiecte de acte normative, institutiile europene sunt interesate sa anticipeze cu ajutorul reactiilor si propunerilor diferitelor categorii socio-economice efectul si impactul legislatiei europene asupra functionarii pietei unice, asupra reducerii birocratiei si a formalitatilor inutile sau impovaratoare si asupra cresterii competitivitatii intreprinderilor europene.

Comisia Europeana utilizeaza un mecanism specific de consultari publice, lansat in cadrul initiativei pentru elaborarea interactiva a politicilor europene. Partenerii de dialog sunt invitati sa raspunda la chestionare on-line, contribuind astfel la evaluarea impactului politicilor comunitare la nivel local, regional si national. Reteaua Enterprise Europe poate face mai bine auzita vocea intreprinderilor in cadrul procesului decizional al UE. Prin promovarea consultarilor publice si prin asistenta la completarea chestionarelor comentariile, punctele de vedere si observatiile antreprenorilor pot fi canalizate catre factorii de decizie din Bruxelles, astfel incat acestea sa fie incluse in demersurile referitoare la viitoarele initiative politice.

Intreprinderile romanesti sunt evident si ele vizate de legislatia comunitara si de aceea participarea lor la astfel de consultari este in folosul lor direct.

In aceasta pagina, vom anunta consultari publice lansate de institutiile europene de interes pentru entitatile socio-economice din zona noastra, promovand totodata si prin semnale directionate acele consultari care se adreseaza intreprinderilor care figureaza in bazele noastre de date, in special intreprinderilor mici.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro