Primul apel X2.0 pentru IMM – Orase inteligente si dezvoltare durabila


X2.0 este un proiect de dezvoltare deeptech care urmărește să asigure extinderea startup-urilor deeptech din Uniunea Europeană, oferind sprijin de creștere personalizat, axat pe industrie, care va acționa ca un catalizator în furnizarea de aplicații și soluții tehnologice pregătite pentru piață în domenii cheie de impact:

 • Producție și economie circulară
 • AgriTech - agrotehnologie
 • HealthTech - tehnologie în domeniul sănătății
 • BioTech - biotehnologie
 • Orașe inteligente și dezvoltare durabilă
 • Date și inteligență artificială.

Proiectul va distribui vouchere în valoare de 1,5 milioane EUR pentru inovare și extinderea serviciilor către 50 de startup-uri de deep-tech și completează oferta programului European Innovation Council al Uniunii Europene. Din noiembrie 2022 până în noiembrie 2024, X2.0 lansează cinci apeluri deschise.

X2.0 va promova crestarea și consolidarea relațiilor dintre regiunile moderat inovatoare și extrem de inovatoare prin furnizarea startup-urilor deep-tech de programe personalizate de creștere bazate pe nevoi.

X2.0 este succesorul proiectului X-Europe și își propune să valorifice ecosistemul, efectul de rețea, acțiunea dovedită de inovare și metodologia Startup Europe, precum și lecțiile învățate din proiectele anterioare, pentru a genera un mecanism de acțiune de coordonare de nouă generație.

Primul apel pentru propuneri de proiecte, “Smart Cities and Sustainability”, se va închide la data de 11.12.2023. Timp de 5 luni, startup-urile deeptech IMM selectate vor primi sprijin personalizat. Apelul urmărește asigurarea creșterii, extinderii, impactului pe termen lung și conexiunilor transfrontaliere.

În cadrul acestui apel, vor fi selectate echipe care urmăresc să folosească cele mai recente tehnologii sau descoperiri științifice pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru rezidenți și mediile urbane, promovând totodată practicile și stilul de viață durabil.

Sub-tematicile de interes se referă la: mobilitate urbană și transport curat, planificare și dezvoltare urbană, siguranță și securitate publică, eficiență energetică, economie circulară, eficiență a resurselor, calitatea apei și a aerului, gestionarea deșeurilor, atenuarea schimbărilor climatice, monitorizarea mediului, reziliența și pregătirea pentru dezastre.

Beneficii pentru startup-urile ce vor fi selectate:

 • vouchere în valoare de 20.000 euro dedicate serviciilor pentru creștere și scalare;
 • mentorat individual cu experți în domeniile în care startup-ul are nevoie, în valoare de minim 5000 euro;
 • acces, în valoare de 5000 euro, la evenimente de scalare a afacerii și la cele orientate către investiții, precum și la târguri și expoziții;
 • Corporate Matchmaking și achiziții;
 • asistență privată pentru strângere de fonduri;
 • prezentarea ecosistemului achizițiilor publice și a finanțării UE;
 • Talent Matchmaking și promovarea locurilor de muncă;
 • promovarea afacerii și vizibilitate.

 

Înregistrarea în cadrul apelului, documentația pentru participare și alte informații utile:

https://x2-0.eu/4o-open-call-smart-cities-sustainability/#toggle-id-1

 

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro