9 aprilie 2020 - ESCALAR: pana la 1.2 miliarde de euro pentru a sprijini intreprinderile cu potential ridicat sa se dezvolte si sa se extinda in Europa


La 8 aprilie, Comisia Europeană a lansat ESCALAR, un nou program în materie de investiții, elaborat împreună cu Fondul European de Investiții (EIF), care va sprijini finanțarea capitalului de risc și a creșterii întreprinderilor cu potenţial de dezvoltare, permițându-le să se extindă în Europa și să contribuie la consolidarea suveranității economice și tehnologice a Europei.

Programul ESCALAR are scopul de a crește capacitatea de investiții a fondurilor cu capital de risc și a fondurilor de investiții în societăți necotate, generând investiții de până la 1,2 miliarde EUR sau de patru ori investițiile inițiale, pentru a sprijini întreprinderile care au potenţial inovator.

Această inițiativă este deosebit de relevantă în situația economică dificilă cu care se confruntă IMM-urile din cauza pandemiei de coronavirus. Ea va sprijini întreprinderile inovatoare în timpul crizei și după aceasta, pentru a garanta faptul că Europa se poate dezvolta și menține în poziție de lider în domeniul evoluțiilor tehnologice globale și își poate accelera redresarea economică.

În faza sa pilot, ESCALAR va oferi până la 300 de milioane EUR garantate de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS). Aceasta va avea drept scop creșterea capacității de investiții a fondurilor cu capital de risc și a fondurilor de investiții în societăți necotate, generând investiții de până la 1,2 miliarde EUR sau de patru ori investițiile inițiale, pentru sprijinirea întreprinderilor.

 

Pentru mai multe detalii: https://www.eif.org/what_we_do/equity/escalar/index.htm

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro