8 februarie 2021 - AGRIP – fonduri pentru promovarea produselor de ferma din Europa


Lansat pe 28.01.2021, AGRIP – programul european pentru promovarea produselor agricole sprijină sectorul agroalimentar să se extindă pe noi piețe internaționale intracomunitare sau din afara Uniunii Europene. Sub mesajul „Enjoy, it’s from Europe!”, programul finanțează campanii de promovare care să sensibilizeze consumatorii asupra eforturilor pe care le fac fermierii europeni pentru a asigura produse de calitate și, pe termen lung, să contribuie la consolidarea competitivității sectorului agricol european.

AGRIP se lansează anual, în fiecare an sunt fixate alte priorități, iar pentru anul 2021 planul de lucru se concentrează pe obiectivele Pactului Ecologic European, respectiv jumătate din buget este alocat campaniilor care promovează produsele organice, agricultura sustenabilă, precum și rolul sectorului agroalimentar în combaterea efectelor schimbărilor climatice și asupra mediului. Bugetul alocat este de 182,9 mil. euro. Campaniile vor putea să pună accentul pe standardele de siguranță europene și pe diversele sortimente de produse tradiționale sprijinite de schemele de calitate europene în sectoarele agroalimentare ale lactatelor și brânzeturilor, uleiului de măsline și în cel vinicol. Țările terțe eligibile includ Japonia, Coreea de Sud, Canada și Mexic.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 28 aprilie 2021, ora 17:00 CET.

Programul este gestionat de Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente (CHAFEA).

Pentru mai multe informații suplimentare:

Pentru informaţii privind alte surse de finanţare, rugăm contactaţi Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: irina.frigioiu@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro