6 iulie 2021 - CUBE IN (Cultural Understanding for Business Expansion and Innovation)


Prognozele economice ne spun că, în anii care urmează, ne putem aştepta la o creştere economică substanţială a pieţelor emergente din China, Indonezia, Mexic, Turcia, Egipt, Republica Sud-Africană, Brazilia, Emiratele Arabe Unite  ş.a. Toate aceste pieţe vor oferi oportunităţi foarte interesante pentru companiile europene, dar, în acelaşi timp, vor reprezenta şi provocări de ordin cultural.

De cele mai multe ori, cultura unui popor reprezintă una dintre barierele greu de trecut în calea dezvoltării relaţiilor comerciale în străinătate. Relaţiile de afaceri se construiesc pe baza încrederii acordate unor parteneri, subcontractanţi şi distribuitori, dar firmele trebuie să ştie şi să înţeleagă cum sa-şi adapteze şi/sau să-şi inoveze produsele şi serviciile pentru a răspunde aşteptărilor consumatorilor dintr-o anumită ţară din lume.

CUBE IN (Cultural Understanding for Business Expansion and Innovation) este o platformă on-line a cărei realizare a fost finanţată de către Comisia Europeană şi care oferă companiilor europene o serie de instrumente care pot ajuta firmele să se familiarizeze cu cultura din diverse ţări din Asia, Africa, America de Nord şi de Sud.

Platforma poate fi accesată gratuit la adresa https://www.cubein.eu unde firmele pot să-şi evalueze cunoştinţele despre cultura celor 24 de ţări avute în vedere, să acceseze ghiduri tematice personalizate şi să se înscrie la sesiuni interactive de prezentare.

Pentru alte informaţii din actualitatea europeană, în special cele de interes pentru IMM, vă rugăm să vă adresaţi la Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI, e-mail cristina.roua@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro