4 mai 2021 - Informatii europene despre tehnologii avansate


Pentru a contribui la tranziția cu succes către o economie bazată pe cunoștințe și cu o amprentă de carbon redusă, în același timp pentru a-și menține competitivitatea la nivel global, industria europeană are nevoie de o monitorizare sistematică și de informații de actualitate, din surse verificate, în ce privește tehnologiile avansate. Aceste informații sunt necesare nu numai firmelor sau mediului academic, ci și pentru implementarea politicilor industriale sau a inițiativelor de sprijin. 

Noul proiect „Advanced Technologies for Industry” (ATI) propus de Comisia Europeană pune gratuit la dispoziție resurse, cum ar fi date statistice privind crearea și utilizarea tehnologiilor avansate, rapoarte asupra tendințelor tehnologice, sectoriale și la nivel de produse, asupra măsurilor și instrumentelor politice sau analize ale tendințelor din economii concurente – SUA, China, Japonia. Mai mult, proiectul permite accesul la centrele tehnologice și hub-urile de inovare din țările Uniunii Europene.

În acest moment, 16 tehnologii avansate sunt monitorizate și informațiile pot fi consultate pe website-ul ATI:

 1. Tehnologii de fabricație avansate
 2. Materiale avansate
 3. Inteligență artificială
 4. Realitate augmentată și virtuală
 5. Big Data
 6. Blockchain
 7. Cloud Computing
 8. Conectivitate
 9. Biotehnologie industrială
 10. Internetul Lucrurilor
 11. Micro și nanoelectronică
 12. Mobilitate
 13. Nanotehnologie
 14. Fotonică
 15. Robotică
 16. Securitate

Informații suplimentare: https://ati.ec.europa.eu/

Pentru informații suplimentare și asistență, vă rugăm să contactați Biroul de asistență și sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: irina.frigioiu@adrbi.ro

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro