4 decembrie 2020 - Trei miliarde de euro pentru mentinerea locurilor de munca periclitate de pandemie


România a primit 3 miliarde de euro din Instrumentul SURE prin care Uniunea Europeană sprijină statele membre în efortul de a-și proteja angajații și locurile de muncă din sectoarele puternic afectate de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Fondurile au destinație exclusiv socială și vor contribui la cheltuielile publice suplimentare necesare schemelor temporare pe care Guvernul României le-a instituit pentru a preveni și diminua consecințele severe și pe termen lung pe care actuala criză ar putea sa le aibă pe piața muncii și asupra economiei.

Instrumentul temporar SURE (SUpport to mitigate Unemployment Risks in an Emergency) va mobiliza fonduri de pana la 100 de miliarde de euro care vor fi acordate sub formă de împrumut în termeni financiari favorabili statelor membre, pentru protejarea locurilor de muncă. Fondurile se transmit în tranșe, iar până în prezent au beneficiat 15 state membre. Pentru România s-a prevăzut un total de 4,1 miliarde euro, din care prima tranşă a fost transmisă pe 1 decembrie 2020 și are o scadență de 15 ani.

Detalii: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2241

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să apelaţi la Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI, e-mail: irina.frigioiu@adrbi.ro şi cristian.ormindean@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro