4 decembrie 2020 - O comunitate europeana despre economia circulara si firmele implicate in sustinerea circularitatii


DigiCirc este un program de sprijinire și accelerare a inovării dedicate economiei circulare. Direct și indirect, programul susține dezvoltarea afacerilor și creșterii start-up-urilor implicate în promovarea soluțiilor inovatoare pentru circularitate, noi tehnologii digitale pentru supravegherea și comunicarea stării, amplasamentului și calității materialelor care se încadrează mai ales în categoriile de subproduse sau deșeuri. Aceste instrumente vor permite diverselor organizații să lucreze împreună mai bine, să colaboreze în operațiuni mai eficiente și circulare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un grup de clustere, experți în afaceri, profesori în circularitate, dezvoltatori de tehnologii, consultanți si proiectanți din nouă țări. Mai multe detalii despre proiect: https://digicirc.eu/project/

Programul va organiza trei acceleratoare de afaceri (online și offline) pentru a sprijini IMM-uri sau start-up-uri inovative în domeniul economiei circulare aplicate in trei sectoare: orașe circulare, bioeconomie și economia albastră. Firmele participante vor fi ajutate să dezvolte tehnologii digitale aplicabile în aceste sectoare. 

Primul apel de proiecte este dedicat orașelor circulare: parteneriate de cel puțin două IMM-uri sau start-up-uri sunt invitate sa își prezinte ideile în vederea obținerii de fonduri și asistență pentru dezvoltarea planurilor de afaceri și a prototipurilor necesare lansării tehnologiilor pe piață. Finanțările pot urca până la 120.000 euro, în două etape. Informații suplimentare și răspunsuri la întrebări pot fi aflate în cadrul webinarului care va avea loc în data de 9 decembrie pe tema DigiCirc call on Circular Cities. Pentru inscriere, puteți accesa link-ul: Funding for SME’s and Start Ups on Circular Cities Solutions - Registration (google.com)

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să apelaţi la Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI, e-mail: irina.frigioiu@adrbi.ro şi cristian.ormindean@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro