4 aprilie 2022 - Discover Vienna: Manufacturing Edition 2022 - Sprijin european pentru antreprenoriat


EIT Manufacturing CLC East și Vienna Business Agency au lansat “Discover Vienna: Manufacturing Edition 2022”, un program pentru start-up-uri şi scale-up-uri din Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia, și Slovenia, care au soluții inovatoare pentru sectorul productiv. 

Vor fi selectate până la 15 start-up-uri, dintre cele ce vor aplica pentru participarea la acest program,  și vor fi invitate la Viena în timpul festivalului ViennaUP’22 (unul dintre cele mai mari evenimente pentru start-up-uri din Europa), care va avea loc în perioada 30 mai – 03 iunie 2022. Acestea vor avea șansa de a participa la un program intensiv de cinci zile în capitala Austriei. În timpul evenimentului, antreprenorii vor avea ocazia de a explora scena industriei autohtone și ecosistemul local de start-up-uri. Programul conține oportunități de relaționare cu start-up-uri și potențiali investitori, vizite la companii cheie din industrie, întâlniri cu corporații și seminarii de informare despre posibilitățile de finanțare și cele mai recente tehnologii. În plus, participanții vor participa la sesiuni de formare pentru dezvoltarea afacerilor și mentorat pentru pregătirea investițiilor. Participarea la “Discover Vienna: Manufacturing Edition 2022” poate fi un excelent punct de plecare pentru accesarea finanțărilor oferite de EIT Manufacturing și va permite start-up-urilor accesul la rețeaua de parteneri Co-Location Center East (CLC East).

În plus, în timpul evenimentului din Viena, EIT Manufacturing CLC East oferă reprezentanților start-up-urilor spațiu de birou gratuit, precum şi acoperirea  costurilor de călătorie către și dinspre Viena, precum și acoperirea costurilor pentru cazare.

Un număr de 10 start-up-uri, dintre cele 15, vor fi selectate pentru a participa la sesiunea de pitching din cadrul “BoostUp! East Finals at the Manufacturing Day”, organizată la data de 1 iunie 2022. Câștigătorii “BoostUp! East Finals” vor avea acces rapid la serviciile dedicate afacerilor ale EIT Manufacturing şi la un flux de finanțare de până la 300.000 Euro.

Sunt eligibili să participe antreprenori, start-up-uri și scale-up-uri care au soluții pentru sectorul productiv, iar nivelul de maturitate a tehnologiei este minim TRL-6. În cazul în care compania este deja înființată, aceasta nu trebuie să aibă mai mult de opt ani de existență și trebuie să participe cu cel puțin doi membri ai echipei.

Informații suplimentare despre programul “Discover Vienna: Manufacturing Edition” pot fi găsite pe site-ul EIT Manufacturing la: https://www.eitmanufacturing.eu/news-media/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2022/.

De asemenea, Ambasada României în Republica Austria - BPCE Viena oferă informații și clarificări (dna. Adi-Cristina Mitea, viena.economic@mae.ro).

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro