3 septembrie 2020 - Lista de verificare a pregatirii firmelor pentru Brexit


Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie 2020. Oficial, nu mai este stat membru şi nu mai ia parte la procesul decizional din cadrul acesteia. Cele două părţi au încheiat un acord de retragere care prevede o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie 2020, perioadă în care regulile şi procedurile UE în materie vamală şi de taxare rămân valabile, dar acest lucru nu va mai fi valabil începând cu 1 ianuarie 2021. Atunci, vor interveni schimbări majore care vor afecta întreprinderile din UE care au relaţii comerciale şi de afaceri cu firme din Regatul Unit. Companiile româneşti interesate trebuie să se pregătească pentru aceste schimbări.

Comisia Europeană a elaborat o listă de verificare a gradului de pregătire a firmelor pentru BREXIT. Versiunea în limba română a acesteia se află  aici.

De asemenea, pe pagina de Internet a Comisiei Europene sunt publicate peste 70 de note de informare privind pregătirea pentru BREXIT într-o gamă largă de sectoare economice. Acestea se găsesc aici.

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul ADRBI vă stă la dispoziţie cu orice alte informaţii suplimentare.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro