25 octombrie 2021 - EIT New European Bauhaus - Servicii de accelerare pentru solutiile inovative


Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (EIT) a lansat o nouă schemă de sprijin a firmelor inovative care pot contribui la implementarea strategiei europene multidisciplinare – New European Bauhaus, care își propune să integreze inovarea, creativitatea și designul pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, în același timp cu respectarea planetei noastre, făcând legătura dintre Pactul verde european și spațiile noastre de locuit. Propunerile de proiecte trebuie să integreze simultan cele trei principii ale strategiei: sustenabilitatea (de la obiectivele climatice la circularitate, poluare zero sau biodiversitate), estetica (calitatea experienței și a stilului, depășind principiul funcționalității) și incluziunea (în primul rând răspunsul față de diversitate, asigurarea accesibilității fizice și financiare).

Schema face parte din mai larga inițiativă EIT Community Booster și constă în sprijinirea a 20 de firme prin servicii de accelerare în valoare totală de 50.000 euro per beneficiar și combină inițiative de coaching, mentorat, internaționalizare sau sprijin în atragerea de fonduri, precum și accesul la o vastă rețea de comunități de inovare din Europa. Propunerile se transmit uneia dintre comunitățile europene de inovare inițiatoare, și anume EIT Digital, EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Manufacturing și EIT Urban Mobility.

Programul a fost lansat în 18.10.2021, iar termenul pentru transmiterea propunerilor este 17.12.2021.

Informații suplimentare schemă: https://www.eitdigital.eu/our-messages/calls-tenders/eit-community-booster/

Pentru informații suplimentare și asistență, vă rugăm să contactați Biroul de asistență și sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: irina.frigioiu@adrbi.ro

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro