21 septembrie - Granturi pentru energie regenerabila


Este deschisă o linie de finanțare nerambursabilă în valoare de 1.900.100 euro din fonduri SEE și norvegiene. IMM-urile și ONG-urile pot solicita între 50.000 euro și 200.000 euro pentru proiecte care vizează producerea de energie/electricitate din surse de energie regenerabilă (RES) în unul sau mai multe dintre domeniile:

  • hidroenergie
  • energie geotermală
  • energie regenerabilă din alte surse.

Apelul pentru propuneri de proiecte “Energie hidroenergetică, geotermală și alte surse de energie regenerabilă” este deschis până la data de 3 decembrie 2021. Proiectele pot fi implementate până la data de 30 aprilie 2024.

Rezultatele așteptate sunt creșterea capacității instalate pentru producerea de energie / electricitate din RES și creșterea numărului de instalații noi pentru producerea de energie regenerabilă / electricitate din surse regenerabile.

De asemenea, se așteaptă ca proiectele să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și la creșterea securității aprovizionării.

NU este obligatoriu, dar vor avea șanse mai mari proiectele care aplică împreună cu entități din Norvegia, Islanda sau Liechenstein. 

Pentru asistență, vă rugăm să contactați Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: cristina.roua@adrbi.ro

Informații suplimentare:

https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/calls-for-proposals/romania-hydropower-geothermal-and-other-res-for-smes-and-ngos/

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro