21 iulie 2020 - Finanțări pentru infrastructura de transport din România prin "Mecanismul pentru interconectarea Europei"


În cadrul schemei de granturi a Uniunii Europene pentru infrastructura de transport, au fost selectate 140 proiecte-cheie care urmează a primi o finanţare de peste 2,2 miliarde de euro şi care vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă. România va derula 10 astfel de proiecte cu o valoare totală de 118 milioane de euro şi va fi parte a unor proiecte care se vor derula în mai multe state membre. Dintre cele zece proiecte, două se vor derula în Regiunea Bucureşti-Ilfov: "Modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă" (48,4 milioane de euro) şi "Elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniilor și instalațiilor de cale ferată de la Complexul Feroviar București Nord" (4,3 milioane de euro).

Informaţii despre "Mecanismul pentru interconectarea Europei: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility

Mai multe detalii despre toate proiectele selectate se găsesc pe pagina: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/news/2020-07-16-cef/selected_projects_general_map.pdf

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro