21 aprilie 2021 - Facilitatea pentru orase europene


Facilitatea pentru orașe europene/The European City Facility (EUCF) se implementează în cadrul programului Horizon 2020. EUCF sprijină municipalitățile și autoritățile locale pentru dezvoltarea conceptelor investiționale și pentru mobilizarea de fonduri în vederea implementării acțiunilor cuprinse în planurile climatice și energetice ale acestora. Obiectivul final al EUCF este de a constitui un fond substanțial - o serie de proiecte de investiții în energie durabilă, în rândul municipalităților din Europa.

EUCF va acorda o finanțare nerambursabilă de 60.000 Euro (sub forma de sumă forfetară), precum și sprijin pentru consolidarea capacității de realizare a unui astfel de concept investițional pe durata unui an.

Facilitatea este deschisă tuturor municipalităților / autorităților locale, entităților formate din asocierea formală sau informală a acestora și entităților publice locale care reunesc municipalități / autorități locale din statele membre ale Uniunii Europene, SEE-AELS(Islanda, Liechtenstein și Norvegia) și Regatul Unit. Solicitanții au nevoie de un plan climatic și energetic care deja a fost angajat politic. Acesta include fie un plan din categoria  PAES (Plan de acțiunea pentru energie durabilă/Sustainable Energy Action Plan) sau SECAP (Plan de acțiune pentru energie durabilă și climă/Sustainable Energy and Climate Action Plan) elaborat în cadrul Pactului primarilor pentru inițiativa climatică și energetică/Covenant of Mayors for Climate & Energy Initiative, fie un plan cu obiective climatice și energetice și ținte similare cel puțin la nivelul anului 2020.

În conformitate cu obiectivele EUCF, autoritățile locale / municipalitățile sunt puternic încurajate să își unească forțele și resursele și să depună aplicații comune, pentru a-și spori șansele de succes.

Termenul limită, pentru depunerea aplicațiilor în cadrul apelului EUCF deschis la 29 martie 2021, este  31 mai.În cadrul acestui apel, bugetul total, pentru țările central și est europene, este de 1,56 milioane de euro.

Informații suplimentare: https://www.eucityfacility.eu/home.html

Pentru alte informaţii din actualitatea europeană, în special cele de interes pentru IMM, vă rugăm adresaţi-vă la Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI, e-mail cristina.roua@adrbi.ro.

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro