2 aprilie 2021 - EIC Pathfinder Open 2021 – finantare pentru tehnologii radicale


Proiectele care promovează o idee radicală de tehnologie nouă, cu potențialul de a crea noi piețe și/sau care tratează probleme cu impact global, pot solicita finanțare prin programul EIC Pathfinder, gestionat de Consiliul European pentru Inovare (EIC -European Innovation Council).

Sprijinul se acordă pentru stadii timpurii în dezvoltarea viitoarei tehnologii (Technology Readiness Level TRL 1-4), bazate pe rezultate ale cercetării de tip știință-pentru-tehnologie de risc înalt sau cu avantaje semnificative (inclusiv deep-tech). Rezultatul cercetării trebuie să justifice tehnologia propusă.

EIC Pathfinder va sprijini mai ales proiecte cu risc înalt, care experimentează ce nu s-a mai testat pana cum, care caută soluții la întrebări la care nu se cunosc răspunsurile sau care cuprind aspecte fără precedent. Prin contrast, proiectele a căror abordare este incrementală prin natură, nu vor fi finanțate.

Propunerile de proiecte selectate vor trebui să respecte o serie de caracteristici, printre care cele esențiale se referă la potențialul pe termen lung al noii tehnologii radicale în ce privește efectele pozitive transformatoare la nivel de societate sau economie, abordarea de rezultate ale cercetării de tip știință-pentru-tehnologie concrete, inedite și ambițioase și propunerea de metode de cercetare de înalt risc / cu avantaje semnificative care are obiective bine determinate și plauzibile.

Programul urmează să se lanseze în data de 8 aprilie 2021, cu termen de depunere a propunerilor de proiecte 19 mai 2021. Tipul de apel: o unică etapă (single-stage).

Sursă: https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-pathfinder_en

Pentru informații suplimentare și asistență, vă rugăm să contactaţi Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: cristian.ormindean@adrbi.ro

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro