16 august 2022 - Ghidul albastru - Punerea in aplicare a normelor UE privind produsele


De curând, Comisia Europeană a adoptat “Ghidul Albastru” din 2022 privind punerea în aplicare a normelor pentru produse.

Ghidul își propune să ofere o mai bună înțelegere a normelor UE privind produsele și să faciliteze aplicarea uniformă a acestora în toate sectoarele de pe Piața Unică. Regulile aplicabile produselor sunt aliniate cu noul cadru legislativ. „Ghidul albastru” oferă, de asemenea, explicații și sfaturi privind sistemul european de evaluare a conformității, acreditarea laboratoarelor, marcajul CE și supravegherea pieței.

„Ghidul albastru” este un instrument facultativ care a fost publicat pentru prima dată în anul 2000. Ulterior a fost actualizat de două ori, în 2014 și 2016. Actuala revizuire constituie o actualizare substanțială și ia în considerare evoluțiile din 2016, de exemplu în ceea ce privește Regulamentul Uniunii Europene 2019/1020 privind supravegherea pieței. De asemenea, dezvoltă caracteristici specifice precum vânzarea la distanță, disponibilitatea pe piață a produselor supuse modificărilor fizice sau actualizărilor de software și auditarea organismelor de evaluare a conformității.

 

Informații suplimentare și referințe:

https://single-market-economy.ec.europa.eu/news/blue-guide-implementation-product-rules-2022-published-2022-06-29_en

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:C:2022:247:TOC

 

Pentru detalii privind activitățile și serviciile EEN, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj la imm@adrbi.ro

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro