15 mai 2024 - Noi activitati in proiectul Up2Circ - tranzitia companiilor europene mici si mijlocii catre o economie circulara


Up2Circ este un proiect internațional, finanțat de programul Horizon Europe al Comisiei Europene – Horizon 2.4 – Digital, Industry and Space.

Proiectul își propune să accelereze și să extindă tranziția întreprinderilor europene mici și mijlocii către o economie circulară, iar în acest sens a dezvoltat și implementează măsuri atractive și eficiente, adaptate nevoilor specifice fiecărei companii.

Participarea unui IMM interesat de adoptarea unui model de afaceri mai circular începe cu etapa „Wake-Up2Circ”, care conștientizează asupra oportunităților oferite de inovarea circulară și dezvoltă un plan de acțiune detaliat cu pași care trebuie făcuți pentru a deveni mai circular. IMM-ul poate participa la Up2Circ Academy, care este un set de patru module de formare, fiecare dintre ele prezentând o cale detaliată pentru implementarea soluțiilor circulare și incluzând cunoștințe despre implementarea tehnologiilor avansate și inovarea socială ca factori care încurajează circularitatea. IMM-urile care doresc să își schimbe modelele de afaceri sau să implementeze măsuri specifice de tranziție către produse, procese și servicii circulare – pot aplica pentru finanțare UE de până la 50.000 EUR.

Primul apel de propuneri pentru firmele care au participat la activitățile proiectului este deschis până pe data de 31 mai a.c. Un al doilea apel va fi lansat în primăvara anului 2025.

De asemenea, Up2Circ organizează un workshop online pe tema tranziției la un model de afaceri bazat pe produse ca servicii (PaaS), pentru o creștere sustenabilă. Va avea loc miercuri, 23.05.2024, între orele 10:30 – 13.00, ora României. Inscrierea este liberă și participarea gratuită.

 

Informații suplimentare

Proiect Up2Circ: https://up2circ.eu/

Workshop „Transitioning from products to services to fuel sustainable growth”

https://up2circ.eu/online-workshop-transitioning-from-products-to-services-to-fuel-growth-2/

Up2Circ Academy: https://up2circ.eu/up2circ-academy/

Apelul de proiecte Up2Circ: https://up2circ.eu/first-open-call/

 

Pentru detalii privind activitățile noastre și serviciile oferite, vă rugăm să trimiteți mesaj la imm@adrbi.ro.

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro