15 decembrie 2020 - IMM-urile din Europa pot accesa fonduri private prin initiativa InnovFin pentru Inteligenta Artificiala si Tehnologie Blockchain


Start-up-uri și IMM digitale aflate în etape inițiale și de creștere ale afacerii pot să aplice acum pentru finanțări prin intermediul a șase fonduri private equity: 42CAP III GmbH& Co. KGDawn Capital IV SCSpFlyVentures Fund II GmbH& Co. KGHenQ 4 Fund Cooperatief U.A.Open Ocean Fund 2020 Ky și Speedinvest III EuVECAGmbH& Co. KG.

Suma totală disponibilă este de 700 milioane de euro prin care se vor sprijini investiții în tehnologii digitale din sfera inteligenței artificiale sau a tehnologiilor blockchain, aflate în stadii de dezvoltare și extindere. Fondurile pot finanța activități cum ar fi aplicații B2B, date/analiză de date, Internetul obiectelor, Orașe Inteligente, automatizări, limbaj și învățare automată, software ca serviciu, tehnologii financiare, securitate informatică sau viitorul în muncă.

Aceste fonduri private equity au fost finanțate de Banca de Investiții Europeană și Comisia Europeană prin intermediul unei generații noi de programe dezvoltate în cadrul Programului Orizont 2020 și care combină instrumentele financiare și serviciile de consiliere care să ajute firmele inovative să acceseze mai ușor fonduri. În acest caz, este vorba de InnovFinEquity, parte a inițiativei InnovFin – "Finanțare EU pentru Inovare".

Suplimentar față de cele șase fonduri private equity, firmele pot contacta instituții financiare din România care au acces la programul InnovFin sau la alte inițiative financiare europene care acoperă numeroase sectoare de activitate economică: http://www.access2finance.eu/

Pentru informaţii privind alte surse de finanţare, rugăm contactaţi Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI: irina.frigioiu@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro