10 mai 2022 - EU Voice si EU Video- doua platforme de social media europene in testare


Comisia Europeana a lansat recent două platforme de social media – EU Voice și EU Video. Instituțiile, organismele, oficiile și agențiile UE care participă la faza pilot a acestor platforme vor interacționa cu publicul prin intermediul textelor scurte, al imaginilor și videoclipurilor pe EU Voice, iar pe EU Video, prin partajarea, încărcarea, comentarea de videoclipuri și podcasturi.

Cele doua platforme sunt alternative de social media, descentralizate, gratuite și open-source care acordă prioritate cetățenilor și drepturilor lor la confidențialitate și protecția datelor. În termeni concreți, aceasta înseamnă, de exemplu, că EU Voice și EU Video nu se bazează pe transferurile de date cu caracter personal către țări din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European, că nu există reclame pe platforme și nu se realizează profilul persoanelor care folosesc platformele. Aceste măsuri oferă printre altele indivizilor posibilitatea de a alege și a controla modul în care sunt utilizate datele lor personale.

EU Voice și EU Video contribuie la implementarea strategiei Uniunii Europene pentru date și suveranitate digitală, la stimularea independenței Europei în lumea digitală, precum și la atingerea obiectivelor Strategiei Comisiei Europene privind Software-urile Open Source 2020-2023. Pentru dezvoltarea platformelor au fost utilizate software-urile Mastodon și PeerTube.

Informații suplimentare:

EU Voice: https://social.network.europa.eu/public

EU Video: https://tube.network.europa.eu/

StrategiaEuropeanăprivindSoftware-urile Open Source 2020-2023: https://ec.europa.eu/info/departments/informatics/open-source-software-strategy_en

StrategiaEuropeanăpentru Date: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-data-strategy_ro

Pentru alte informaţii din actualitatea europeană, în special cele de interes pentru IMM, vă rugăm să vă adresaţi la Biroul de asistenţă şi sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI, contact@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro