10 februarie 2021 - Pregatirea firmelor romanesti pentru participarea la achizitiile publice din Canada


Grație implementării Acordului economic și comercial cuprinzător dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), taxele vamale pentru importatorii și exportatorii români au fost reduse cu 98%. Mai mult decât atât, CETA a dus la deschiderea unor noi oportunități pentru participarea întreprinderile românești la piața achizițiilor publice din Canada.

Întreprinderile românești au ocazia să prezinte oferte pentru furnizarea de bunuri și servicii pentru licitațiile publice de la toate nivelurile administrative în Canada (federal, provincial și municipal). Canada a convenit publicarea licitațiilor publice federale și provinciale pe un site internet unic de achiziții publice, care este în curs de realizare.

Angajamentele guvernului Canadei în materie de achiziții publice din cadrul CETA sunt cele mai ambițioase pe care Canada le-a acordat vreodată.

În vederea pregătirii firmelor din Uniunea Europeană pentru participarea la licitațiile publice canadiene, în aprilie 2021, Delegația UE în Canada va oferi sesiuni de formare gratuite companiilor europene. În cadrul acestor sesiuni, se va discuta despre oportunitățile de achiziții publice din Canada și vor fi prezentate cele mai bune practici împărtășite de experții canadieni.

Pentru pregătirea riguroasă a conținutului acestor sesiuni de instruire și pentru a maximiza beneficiile formării, vă invităm să acordați 3 minute din timpul dvs. și să participați la sondajul de identificare a nevoilor companiilor (în special ale IMM-urilor) interesate să liciteze contracte în Canada.

Formularul pentru sondarea opiniei dvs. se găsește la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwCNvYBxDI7vwW5EMaGVe2ah9mSHwLyM-mlQXYLlWgncFAQg/viewform

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la adresa cristina.roua@adrbi.ro

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro