9 noiembrie 2023 - Solutii pentru eficienta energetica sustenabila


         

                       

Prețurile ridicate ale energiei reprezintă unul dintre factorii de presiune pentru întreprinderile mici și mijlocii din întreaga Europă pentru a-și reduce consumul de energie, pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic și/sau pentru a utiliza energiile regenerabile în vederea înlocuirii combustibililor fosili. Atingerea neutralității climatice la nivel european, până în anul 2050, este un obiectiv ambițios care se va concretiza prin utilizarea unor soluții inovative. Trecerea la o societate și o economie cu emisii zero reprezintă atât o provocare urgentă, cât și o ocazie de a crea noi locuri de muncă și oportunități economice.

Nu numai IMM-urile europene se văd nevoite să dezvolte strategii inovative pentru a transforma sistemele lor energetice; acest aspect devine și mai pronunțat în cazul industriilor, orașelor și municipalităților mari consumatoare de energie.

Soluții pentru a răspunde acestor nevoi există deja și sunt disponibile pe piață datorită potențialului enorm de inovare și receptivității IMM-urilor europene.

Membrii echipei „Enterprise Europe Network Energy Task Force” și alți experți în energie au colectat într-un catalog soluțiile tehnice și de servicii oferite de IMM-urile inovatoare din Europa, care acoperă nevoile stringente ale industriilor mari consumatoare de energie, întreprinderilor mici, orașelor și municipalităților.

În acest catalog sunt prezentate aproximativ 70 de soluții inteligente. În afară de soluțiile tehnice și de servicii, sunt disponibile informații suplimentare despre oportunitățile de finanțare ale Uniunii Europene care sprijină implementarea măsurilor de eficiență energetică/economisire a energiei și/sau pentru energii regenerabile.

Soluțiile energetice prezentate sunt grupate pe următoarele categorii:

Generare energie

 • Generare de energie electrică din surse regenerabile
 • Generare de căldură regenerabilă

Depozitare

 • Depozitarea energiei electrice
 • Stocarea energiei termice

Mobilitate / Vehicule electrice

 • Soluții pentru mobilitate curată
 • Soluții pentru vehicule electrice

Eficiență energetică pentru clădiri și clădiri industriale

 • Îmbunătățirea eficienței energetice în clădiri (de exemplu: monitorizare, comportament sau utilizarea inteligenței artificiale)
 • Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor industriale

Eficiență energetică pentru orașe și comunități

 • Îmbunătățirea eficienței energetice în orașe și comunități (de exemplu, folosirea de sisteme inteligente în spațiile publice)

Eficiență energetică pentru producția de energie electrică pentru procese industriale

 • Îmbunătățirea eficienței energetice în producția de energie regenerabilă
 • Îmbunătățirea eficienței energetice în procesele industriale pentru reducerea consumului de energie

Catalogul poate fi descărcat de aici.

 

Urmăriți-ne în fiecare joi pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe pagina de Facebook a ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

 

Pentru detalii privind activitățile noastre și serviciile oferite, vă rugăm să trimiteți mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro