9 iunie 2022 - CARBON 4 – Proiecte inovative pentru sprijinirea companiilor la impactul schimbarilor climatice


Compania Carbone 4, înființată în anul 2007 și localizată în Franța, Paris, inovează constant pe subiecte legate de neutralitate, reziliență, finanțe sau contabilitate analitică a carbonului. Proiectele dezvoltate de Carbone 4 au devenit metode internaționale de referință folosite pentru a evalua amprenta de carbon a unei organizații sau a unei persoane fizice sau metode de diagnosticare a rezilienței întreprinderilor la schimbările climatice.

Inițiativa Net Zero

Scopul Inițiativei Net Zero este să definească cu claritate noțiunea de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon și să sprijine reconectarea acțiunilor întreprinderilor cu scopul colectiv de neutralitate globală, dincolo de declarațiile false și de mesajele de marketing. Cadrul de referință dezvoltat prin proiect a distins între cele două direcții de acțiune care permit atingerea neutralității globale a emisiilor de carbon: reducerea emisiilor și sporirea absorbției carbonului. Inițiativa Net Zero a fost dezvoltată de Carbone 4 împreună cu peste zece companii angajate în acest domeniu, asistate de un comitet științific la nivel înalt. Un ghid amplu pentru clarificarea noțiunii de neutralitate a unei întreprinderi se găsește gratuit la dispoziția organizațiilor și persoanelor interesate.

MyCO2

Cu scopul de a sprijini și accelera tranziția verde a întreprinderilor, proiectul a dezvoltat o metodă de conștientizare a bilanțului personal al emisiilor de dioxid de carbon, destinată angajaților întreprinderilor și publicului larg, pentru facilitarea implicării active a acestora în inițiativele ecologice mai ample. Metoda explică subiecte complexe și semnificația amprentei de carbon prin prisma vieții personale, o modalitate ideală de a clarifica cu simplitate subtilitățile schimbărilor climatice și ale emisiilor de gaze cu efect de seră. Pe lângă instrumentul de măsurare a amprentei personale de carbon, metoda include webinarii gratuite pentru publicul larg, iar următorul eveniment, în limba franceză, este programat pe data de 22.06.2022, între orele 13.00 și 14.00, ora României. Pentru înscriere: Webinar Registration - Zoom

În completarea acestor proiecte cu rezultate publice și gratuite, Carbon 4 propune servicii destinate instituțiilor financiare – Carbon 4 Finance, bazate pe un set complet de soluții de date climatice care acoperă riscurile fizice și pe cele de tranziție, precum și amprenta asupra biodiversității. Serviciile permit organizațiilor financiare să măsoare amprenta de carbon și asupra biodiversității a portofoliului lor, să evalueze alinierea la un scenariu compatibil cu 2°C și să măsoare impacturile care apar din evenimentele legate de schimbările climatice și pierderea biodiversității.

Informații suplimentare și referințe

Compania Carbone 4: Carbone 4 - Precise and ambitious climate action

 

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro