5 mai 2022 - Cazuri de succes in materie de economie circulara (6)


Everdrop este o companie din München care a dezvoltat un tip de produse de îngrijire corporală și curățenie cu scopul de a reduce cât mai mult utilizarea materialelor plastice și a altor resurse primare, cum ar fi apa.

Ideea fundamentală care a stat la baza proiectului de lansare - „Making the world a little cleaner together” („Să facem lumea puțin mai curată împreună”), în anul 2019, a fost de a reduce poluarea determinată de produsele de uz casnic cu plastic, CO2 și chimicale.  În plus, plecând de la constatarea că produsele de curățare sunt formate în mare parte din apă, fondatorii Everdrop au căutat soluții care să reducă și chiar să elimine aceasta materie primă care deja se găsește în casele clienților.

Reproiectarea produselor cosmetice și de curățenie care evită transportul apei, precum și eliminarea ambalajelor din plastic de unică folosință, a condus la gama Everdrop de pulberi și tablete de curățare solubile, la care se adaugă recipientele reutilizabile și reciclate din plastic sau din sticlă.

De asemenea, conștientă de faptul că detergenții sunt cea mai mare sursă de substanțe chimice evacuate de gospodării în sistemul de canalizare, având impact asupra costurilor și utilizării de substanțe chimice suplimentare pentru tratarea apelor uzate, echipa Everdrop a creat formula „chimia verde” pentru detergent. Formula include un instrument online pentru stabilirea durității apei din sistemele centralizate de alimentare care recomandă cantitatea precisă de detergent în funcție de caracteristicile apei. Soluția permite economisirea de până la 50% din agenții tensioactivi inutili, prin comparație cu utilizarea detergenților convenționali.

În anul 2020, Everdrop a lansat primele produse revoluționare – detergenți inovatori și sustenabili la care s-a renunțat complet la apă, prezentați sub formă de tablete dizolvabile în apă.

În prezent, Everdrop vinde o gamă largă de produse destinate îngrijirii corporale și curățeniei casei:

  • Produse pentru îngrijire corporală sub formă solidă sau pulbere – șampoane, produse pentru spălarea mâinilor și corpului;
  • Detergenți praf pentru rufe;
  • Detergenți pentru curățenia casei – geamuri, podele, bucătărie, baie, toaletă, sub formă de tablete sau pulbere;
  • Detergenți pentru vase, sub formă de pulbere sau tablete la care s-a renunțat la recipientele de plastic și la folia de PVC. 

Relația cu clienții este online, iar achiziționarea produselor se poate face și pe bază de abonament, ceea ce conduce la reducerea prețului per produs. Ambalajul detergenților și articolelor de uz personal este produs într-o manieră neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, iar la transport, se evită suprapunerea convențională a două sau chiar trei ambalaje. Serviciile de curierat sunt, ca standard, fără emisii de CO2, prin DHL GoGreen.

Fiecare produs beneficiază de diverse certificări, între care eticheta EcoCert pentru produsele naturale și ecologice, eticheta EcoCert COSMOS pentru produsele naturale cosmetice, eticheta Floarea vegană pentru produsele fără ingrediente de origine animală, testarea dermatologică sau eticheta Flustix pentru produsele fără microplastice.

Everdrop este câștigătoarea premiului German Sustainability Design 2021 la categoria „pioneer”.

În anul 2020, împreună cu alte companii sustenabile, Everdrop a fondat asociația Start-Ups for Tomorrow (Start-up-urile pentru ziua de mâine). 

În prezent, compania își vinde produsele în Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia și Țările de Jos și are o echipă de peste 80 de persoane.

 

Informații suplimentare și referințe

https://www.everdrop.de/en

https://ellenmacarthurfoundation.org/circular-examples/dissolvable-cleaning-tablets-everdrop

 

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro