4 octombrie 2023 - STAGE - oportunitati de finantare pentru companiile europene. Primul apel pentru propuneri de proiecte


Noua revoluție industrială câștigă teren. Sustenabilitatea este de mult timp un obiectiv cheie al Uniunii Europene, modelând viitorul lanțurilor de producție și valorice. Tranziția către o economie circulară cu emisii scăzute de carbon și eficientă din punct de vedere al resurselor necesită implementarea de noi modele de afaceri, tehnologii industriale avansate și inovare. Deschide noi căi pentru întreprinderi.

Dar cum pot profita companiile de această oportunitate? De unde să începem? Cum să fim pregătiți să îmbrățișăm aceste noi tehnologii? Ce ar trebui îmbunătățit? Cum să ne poziționăm? Cum să accelerăm creșterea? Acestea sunt întrebările pe care și le pun astăzi mulți fondatori și manageri de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) europeni. Consorțiul de proiect Sustainable Transition to the Agile and Green Enterprise (STAGE) s-a reunit în 2022 la Berlin sub umbrela STAGE cu ambiția de a ajuta companiile să obțină răspunsurile potrivite și să le sprijine în tranziția către o afacere sustenabilă.

Ce este STAGE?

Proiectul STAGE, cu sprijinul Comisiei Europene, creează un ecosistem cu accent pe transformarea întreprinderilor industriale în întreprinderi lider la nivel global, agile și ecologice. Inițiativa reunește experți dintr-o gamă largă de domenii, inclusiv producție, inginerie de proces și modelare de afaceri, finanțare și strategie pentru sustenabilitate.

Partenerii STAGE și rețeaua extinsă de centre de sustenabilitate:

  • oferă evaluări ale inovației și sustenabilității IMM-urilor și sprijin pentru ca acestea să-și creeze foi de parcurs cu pași concreți de acțiune pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate;
  • oferă instruire industrială aprofundată IMM-urilor selectate pentru a-și construi planurile de tranziție către modele de afaceri sustenabile;
  • oferă stimulente financiare (vouchere) IMM-urilor pentru a accesa servicii de consiliere personalizată și sprijin financiar pentru implementarea planurilor de tranziție către o afacere sustenabilă.
  • facilitează accesul IMM-urillor cu cel mai mare potențial la investiții importante, transformându-le în lideri ai economiei industriale europene.

Cine poate beneficia de STAGE?

IMM-urile industriale din Europa sunt binevenite să se înregistreze în cadrul STAGE și să fie primele care beneficiază de ofertele inițiativei. În plus, consilierii și consultanții publici și privați care lucrează în domeniul sustenabilității sunt încurajați să se alăture rețelei STAGE.

Cine sunt partenerii STAGE?

Ecosistemul STAGE a fost lansat în cadrul programului Horizon al Uniunii Europene de 14 organizații de renume din 12 țări: Institutul de Dezvoltare a Antreprenoriatului (Grecia), GND Advisory & Technology (Lituania), Rețeaua de Inovare a Materialelor Avansate (Germania), SICINDUSTRIA (Italia), SINTEF Manufacturing (Norvegia), Global Factor International Consulting (Spania), Centrul Lituanian de Inovare (Lituania), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), University College Dublin (Irlanda), Camera de Comerț și Industrie Bulgaro-Română (Bulgaria), Universitatea de Tehnologie din Varșovia (Polonia), Corner Case Technologies (Lituania), Universitatea de Tehnologie Slovacă (Slovacia), și HSSMI (Regatul Unit).

Sesiune de informare

O sesiune informativă pentru primul apel deschis în cadrul proiectului de granturi financiare STAGE va avea loc la data de 10 octombrie 2023, ora 10.00 EEST, pe platforma ZOOM.

În timpul sesiunii veți afla:

  • Cum să solicitați sprijin financiar în cadrul primului apel deschis pentru granturi;
  • Cum să parcurgeți tranziția către sustenabilitate prin dezvoltarea planurilor de investiții;
  • Cum să beneficiați de instrumentele suplimentare pe care STAGE le oferă.

Orice IMM industrial dornic să aibă un impact durabil, precum și toți consilierii și consultanții publici și privați care lucrează în domeniul sustenabilității se pot înregistra și participa la evenimentul din 10 octombrie.

Înregistrarea se face la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVogCokEjTDqmRlgdWYXmIQRUrqfLz_bLj9LERRkn4uCiE6g/viewform

 

Găsiți și alte articole pe această temă pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe pagina de Facebook a ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt compilate sau realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

 

Pentru detalii privind activitățile noastre și serviciile oferite, vă rugăm să trimiteți mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro