29 august 2024 - European Digital Innovation Hubs
Rețeaua Huburilor Digitale Europene (EDIH) este forța motrice din spatele digitalizării Europei. Cu sprijinul Comisiei Europene și a țărilor membre, reţeaua reunește EDIH-uri, întreprinderi mici și mijlocii și organizații din sectorul public (OSP) pentru ca obiectivele Uniunii Europene pentru Deceniul Digital 2030 să devină realitate.
Rețeaua EDIH este o comunitate de experți în tehnologie dedicată ghidării afacerilor europene pe drumul către transformarea digitală. EDIH-urile sunt ghișee unice în toate regiunile UE, sprijinind echiparea companiile cu instrumentele digitale esențiale pentru ca acestea sa-și îmbunătățească competitivitatea, infrastructura și să se dezvolte în general.
Misiunea rețelei EDIH:
- promovarea transformării digitale în întreaga UE, a tehnologiilor de ultimă oră (AI, Cloud, Big Data) către 75% dintre companiile europene;
- asigurarea unui nivel de bază de know-how digital în peste 90% dintre companii;
- crearea de noi lanțuri valorice în Europa.
Pe lângă intervențiile personalizate pentru digitalizarea și îmbunătățirea proceselor, produselor sau serviciilor companiilor, EDIH-urile oferă programe de formare personalizate, ateliere de lucru, mentorat, precum și acces la expertiză tehnică și tehnologii digitale de ultimă oră care pot fi experimentate înainte de implementarea la scară completă.
Rețeaua EDIH este susținută de Acceleratorul pentru Transformare Digitală (DTA), care promovează în mod activ colaborarea între EDIH-uri, întreprinderi și factorii de decizie. De asemenea, le oferă acestora servicii de formare și îndrumări de specialitate. Echipa DTA este găzduită de CARSA, Steinbeis Europa Zentrum, Netcompany-Intrasoft și Cecoforma.
În Romania rețeaua este formată din 7 EDIH-uri, care acoperă cu servicii toate cele 8 regiuni de dezvoltare. În regiunea București-Ilfov este prezent Wallachia eHub (WeHub).
WeHub EDIH furnizează servicii și soluții pentru dubla tranziție atât sectorului privat (start-up-uri, IMM-uri, companii cu capitalizare medie), cât și sectorului public. Tehnologiile digitale verzi sunt în centrul acțiunilor WeHub EDIH la nivel regional pentru sustenabilitatea mediului și a societății și pentru o regiune mai rezilientă. Partenerii consorțiului, precum și ceilalți colaboratori Wallachia eHub au o experiență anterioară de colaborare și interacțiune puternică în cadrul clusterului RSM. WeHub valorifică o infrastructură relevantă prin fondatorii săi, echipa de bază și 70 de membri externi din cadrul unor asociații de afaceri, universități, clustere, autorități publice și companii tehnologice. Aceste legături puternice reflectă propunerea de valoare a WeHub de a stimula inovațiile digitale ecologice prin promovarea unui ecosistem colaborativ, valorificarea structurilor cheie din jurul EDIH-ului, cum ar fi clusterele, precum și furnizarea de servicii integrate pentru inovare și transformare digitală. Consorțiul reunește 15 parteneri care își armonizează reciproc capacitățile pentru a oferi servicii specializate sub formă de soluții digitale și de interoperabilitate care aplică tehnologii avansate precum AI, securitate cibernetică, robotică, mobilitate, tehnologii de localizare (GIS) și modelarea informațiilor pentru clădiri. WeHub oferă o gamă de servicii de înaltă tehnologie care se concentrează pe inginerie logistică, agricultură de precizie, oraș inteligent, servicii cu dublă utilizare, planificare urbană și programe de formare pe concepte cheie de digitalizare.
Informații suplimentare și referințe
https://european-digital-innovation-hubs.ec.europa.eu/home
Urmăriți-ne în fiecare joi pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.
Împreună facem tranziția spre viitoarea Europă.
Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.
Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.
ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti