24 februarie 2022 - Ecosistemul european de inovare digitala - EIT Digital


EIT Digital mobilizează un ecosistem pan-european de inovare deschis, format din peste 350 de corporații europene de top, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare, în cadrul căruia studenții, cercetătorii, inginerii, dezvoltatorii de afaceri și investitorii abordează integrat tehnologia, talentul, inovarea și capitalul în sprijinul antreprenoriatului digital.

Până în prezent, EIT Digital a sprijinit creșterea la nivel internațional a peste 455 de start-up-uri și scale-up-uri, a creat peste 265 de întreprinderi, a lansat peste 415 de produse și servicii și a dezvoltat abilitățile antreprenoriale a peste 2.900 de studenți.

Innovation Factory este inițiativa prin care se investește pentru lansarea sau impulsionarea afacerilor “deep tech” bazate pe inovație digitală. Acest lucru este completat de DeepHack (programul operat în format hackaton pentru depășirea problemelor digitale și găsirea unor idei inovatoare pentru provocările actuale și viitoare), de programul EIT Regional Inovation Scheme Venture care finanțează sesiuni de training pentru inovare și antreprenoriat și sprijină dezvoltarea și finalizarea unor produse minim viabile (MVP). Acceleratorul digital EIT este axat pe scalarea afacerilor, în special prin sprijinul acordat în accesul la finanțare și accesul la piață.

O economie digitală puternică depinde de competențele tehnice și antreprenoriale, precum și de agilitatea de a acționa într-o economie globală foarte competitivă. Pentru a pregăti talentele și antreprenorii, EIT Digital oferă mai multe tipuri de programe educaționale cum ar fi cele on-line sau programele de master.

Toate activitățile EIT Digital sunt concentrate în arii strategice care sunt esențiale pentru suveranitatea digitală europeană: tehnologia digitală, bunăstarea digitală, orașe digitale, industria digitală, activitatea financiară digitală. Tehnologia digitală abordează inovația în tehnologiile digitale cheie pentru Europa: inteligența artificială, securitatea cibernetică, rețelele de generație nouă. Celelalte arii sunt axate pe aplicarea tehnologiei digitale în domenii cruciale, abordându-se provocări și oportunități precum platformele digitale emergente pentru industrie, aplicațiile de date pentru promovarea unui stil de viață mai sănătos, unor medii urbane mai viabile etc.

Activitățile din aceste domenii se desfășoară din ce în ce mai mult în colaborare cu alte comunități de inovare ale EIT, cum ar fi EIT Sănătate și EIT Food în domeniul bunăstării, EIT Manufacturing în industria digitală și EIT Urban Mobility în ceea ce privește orașele digitale.

Comunitatea EIT Digital este din ce în ce mai implicată în inițiative de leadership, cum ar fi Makers and Shapers: căpitani ai industriei și conducători de excepție ai  startup-urilor (Makers), precum și factorii de decizie din instituțiile și autoritățile UE (Shapers) sunt invitați să-și împărtășească viziunea asupra domeniilor cheie ale inovației digitale și calea de urmat către o Europă digitală competitivă, incluzivă, echitabilă și durabilă.

 

Informații suplimentare și referințe

https://eit.europa.eu/our-communities/eit-digital

https://www.eitdigital.eu/innovation-factory/

https://www.eitdigital.eu/deephack/

https://www.eitdigital.eu/venture-program/

https://www.eitdigital.eu/accelerator/

 

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro