23 mai 2024 - Hubs4Circularity – o comunitate pentru circularitate


Comunitatea Hubs4Circularity este o rețea de parteneri din diverse industrii, regiuni și orașe din Uniunea Europeană, înființată cu sprijinul fondurilor din programul Horizon Europe. Scopul acestui demers este de a facilita crearea, extinderea și replicarea ecosistemelor de simbioză industrială și industrial-urbană, precum și de economie circulară.

Două consorții cu expertiză complementară, H4C Europe și H4C ECoP, au fost selectate de Comisia Europeană pentru a colabora în vederea atingerii unui obiectiv comun: să conducă această comunitate de practică pentru circularitate pe parcursul a patru ani.

Cele două consorții, H4C Europe și H4C EcoP, colaborează în cadrul unor proiecte demonstrative pentru a dezvolta un set de indicatori cheie de performanță pentru Hubs4Circularity. Se definesc modele de afaceri și se promovează oportunități de finanțare pentru a stimula simbioza industrială și industrial-urban, precum și circularitatea. Împreună cu actori relevanți, se identifica probleme și soluții în cercetare și dezvoltare.

Comunitatea Europeană de Practică Hubs4Circularity invită părțile interesate să împărtășească cunoștințe, experiențe, instrumente și materiale documentare pentru a progresa mai rapid către dezvoltarea lanțurilor valorice circulare și să se alăture comunității prin înscrierea în cadrul platformei (https://app.h4c-community.eu/login ).

Trei motive pentru a face parte din comunitatea Hubs4Circularity:

  • obținerea accesului la informații actualizate despre reducerea impactului negativ asupra mediului în diverse regiuni și industrii: bune practici, ghiduri, rezultate ale unor proiecte, tehnologii pentru circularitate, brevete, materiale educaționale;
  • o cale pentru dezbatere, planificare, interacțiune în cadrul unei rețele structurate și muncă în echipă pentru inovare și abordarea provocărilor economiei circulare;
  • facilitarea participării la webinarii, ateliere de lucru, proiecte, descoperirea de oportunități de finanțare pentru ideile inovative.

Anunțăm un eveniment, “Creating and accessing R&D facilities”, organizat de Hubs4Circularity, ce va avea loc online, în data de 20 iunie 2024. Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii online. În fiecare dintre webinarii, unul dintre membrii fondatori ai comunității Hubs4Circularity își va împărtăși cunoștințele despre implementarea cazurilor de simbioză industrială (urbană) și economie circulară. Maurice Oliviers de la Brightlands Circular Space va susține cel de-al treilea webinar.

Participarea este gratuită, iar înregistrarea participanților se face la adresa: https://dechema.de/en/Events/2024/Hubs4Circularity_2024_06_20.html

Informații suplimentare și referințe

https://sustainable-procurement.org/sustainable-public-procurement/

https://www.h4c-community.eu/knowledge-platform/

https://www.h4c-community.eu/the-h4c-europe-project/

https://www.h4c-community.eu/the-h4c-ecop-project/

 

Urmăriți-ne în fiecare joi pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună facem tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro