17 decembrie 2020 - Afaceri într-o Europă sustenabilă și digitală: acțiune și sprijin pentru firme


Anual, firmele suportă costuri asociate schimbărilor climatice din ce în ce mai mari, iar adaptarea afacerilor la preferințele consumatorilor față de produsele și serviciile verzi a devenit o preocupare complexă care se asociază cu digitalizarea activităților economice și a muncii. Anul 2020 a accelerat aceste realități, le-a plasat ca obiective majore în Europa următorilor ani, iar viitorul firmelor depinde de înțelegerea și preluarea lor ca preocupări proprii.

Uniunea Europeană și-a propus ca până în anul 2050, Europa sa fie primul continent cu zero emisii cu efect de seră. Cele 25 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din Europa reprezintă coloana vertebrală a economiei, ele vor fi direct implicate în acest proces, iar strategia europeană pentru IMM indică sustenabilitatea, inovarea și digitalizarea ca fiind demersurile prioritare prin care firmele vor face această tranziție.

Rețeaua Enterprise Europe Network își sprijină clienții, IMM din Uniunea Europeană și din întreaga lume, să adopte modele de afaceri și soluții realiste pentru a crește și a se menține competitive pe piețele internaționale și în România, sporindu-și în același timp reziliența în fața crizelor globale. Din această poziţie, ea va facilita accesul la resursele publice și private excepționale, inclusiv financiare, la instrumentele și metodele inovative prin care UE sprijină IMM în perioada 2021-2027. Servicii noi propuse de viitori „consilieri în materie de sustenabilitate” vor sprijini IMM să facă față provocărilor și cerințelor de mediu și sociale, prin inovare, acces la finanțare și internaționalizare.

Campania de comunicare B2Transition pe care o lansăm astăzi vă va ajuta să navigați între conceptele, modelele de afaceri, programele de finanțare, resursele europene și locale sau exemplele de bună practică din vastul ecosistem de sprijin european. Ne veți putea urmări în fiecare zi de joi pe pagina web a ADRBI, secţiunea Enterprise Europe Network, pe pagina de Facebook sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Pentru abonare la materialele elaborate în timpul campaniei şi informaţii suplimentare, rugăm trimiteţi un mesaj la adresa: cristina.roua@adrbi.ro

 

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro