15 iunie 2023 - Saptamana Europeana a Energiei Sustenabile


„Săptămâna Europeană a Energiei Sustenabile” (EUSEW), eveniment organizat de Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu și Direcția Generală Energie a Comisiei Europene, se desfășoară în perioada 20-22 iunie 2023 într-un format hibrid, la Bruxelles și online și cuprinde o serie de evenimente dedicate accelerării tranziției spre energie curată: 

  • „Conferința EUSEW” pentru dezbaterea politicilor în domeniu,
  • „Premiile EUSEW”
  • „Ziua Europeană a Energiei pentru Tineret”,
  • „Târgul Energiei”.

În cadrul conferinței se vor desfășura 7 sesiuni plenare și o serie de ateliere care acoperă subiecte legate de competențe, eficiență energetică, accesibilitate și incluziune, surse regenerabile și decarbonizare.  Pe lângă conferință, oportunitățile de creare de conexiuni și rețele vor reuni comunitatea EUSEW, în timp ce „Premiile EUSEW” vor celebra persoane, proiecte și idei remarcabile.

În timpul conferinței, în cadrul evenimentului “Ziua Europeană a Energiei pentru Tineret” se vor întâlni tineri cu vârste între 18 și 34 de ani pentru a-și împărtăși ideile despre cum să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic.

La „Târgul Energiei” se pot organiza întâlniri de afaceri la cele peste 35 de standuri care vor găzdui prezentări ale unor proiecte de succes.

In plus, o serie de “Zile ale Energiei Sustenabile”, organizate la nivel local, au loc din aprilie până în iulie, în toată Europa și nu numai, pentru a promova energia curată și eficiența energetică.

EUSEW 2023 este deschis organizațiilor internaționale, asociațiilor universitare, autorităților naționale și locale, asociațiilor profesionale, întreprinderilor, asociațiilor industriale, organizațiilor de cercetare, ONG-urilor care lucrează în domeniul dezvoltării durabile, asociațiilor de consumatori, proiectelor finanțate de UE, instituțiilor UE, mass-mediei etc.

În contextul „Anului European al Competențelor”, EUSEW 2023 pune un accent special pe competențele necesare pentru tranziția energetică a Europei.

Pentru a aborda criza energetică la nivelul UE și pentru a oferi soluții pentru transformarea energetică necesară, Enterprise Europe Network și grupul de experți în domeniul energiei regenerabile al rețelei au propus 70 de profiluri de soluții eficiente pentru economisirea energiei. Soluțiile au fost culeste de la întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mari din Europa. Soluțiile tehnice și serviciile oferite sunt deja disponibile pe piață și pot fi preluate de industrii, orașe și municipalități mari consumatoare de energie pentru a economisi energie, a utiliza surse regenerabile și a reduce amprenta de carbon.

Un catalog cu toate soluțiile disponibile va fi pus la dispoziție în timpul desfășurării evenimentului. Aproximativ 15 IMM-uri dintre cele selectate își vor prezenta soluțiile în cadrul evenimentului. Toți cei interesați sunt invitați să se alăture sesiunii de prezentare din timpul EUSEW „Soluții pentru piață de la întreprinderile mici și mijlocii europene pentru o tranziție energetică lină”-22 iunie 2023, 09.30 – 11.30 CEST

Pentru a participa la această sesiune vă puteți înregistra accesând următorul link: https://energy.ec.europa.eu/events/european-sustainable-energy-week-2023-2023-06-20_en

  

Informații suplimentare și referințe

https://sustainable-energy-week.ec.europa.eu/policy-conference_en

  

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

 

Pentru detalii privind activitățile noastre și serviciile oferite, vă rugăm să trimiteți mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro