12 ianuarie 2023 - Hub-uri europene pentru economia circulara si digitalizare


Tranziția către o economie mai circulară și cu un grad mai înalt de digitalizare poate fi facilitată în Uniunea Europeană, inclusiv în România, de numeroase platforme de sprijin și cooperare. Trei concepte de hub-uri coexistă independent unele de celelalte, cu agende și resurse diferite, dar care, aliniate și prin proiecte comune, ar putea să genereze un impact mai consistent și orizontal.

Această abordare o propune consorțiul PlugNPlayCE a cărui misiune este să stimuleze inovarea prin conectarea antreprenorilor, marilor corporații și investitorilor din întreaga lume. PlugNPlayCE își propune să construiască cel mai extins ecosistem de inovare din lume, prin intermediul unei rețele de peste 35 de centre și a sediului din Silicon Valley. În Europa există 18 centre cu activitate internațională în Austria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania și Turcia.

În funcție de localizare și caracteristicile regionale, centrele PlugNPlayCE vizează cele mai dinamice industrii, cumulând peste 20 de domenii tratate interdisciplinar, cum ar fi agricultura, industria alimentară, energia, marketingul și comerțul, tehnologiile pentru întreprinderi, fintech, sănătatea, mobilitatea sau afacerile maritime. Colaborează cu multe alte platforme dedicate inovării și susținerii întreprinderilor inovative, iar specificul PlugNPlayCE este co-crearea de programe individualizate pentru întreprinderile care se califică pentru sprijin, prin intermediul acceleratoarelor de afaceri. Peste 60 de programe specifice acceleratoarelor se organizează anual, iar programele de finanțare în cooperare cu cele mai importate fonduri de capital investesc în peste  250 de întreprinderi anual.

În acest context al cooperării, împreuna cu EURADA – Asociația Europeană a Agențiilor de Dezvoltare Regională, PlugNPlayCE organizează HUBS EVENT pe data de 24 ianuarie a.c. Evenimentul își propune să asocieze concepte europene de hub-uri care pot concura la dubla tranziție către o economie mai sustenabilă și digitală: hub-urile europene pentru inovare digitala și hub-urile pentru circularitate. Evenimentul se va dezvolta pe două planuri – cel de identificare și dezbatere a diferențelor și suprapunerilor dintre aceste concepte, precum și cel de prezentare și deschidere a ofertei de servicii și proiecte deja accesibile la nivelul hub-urilor.  

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov va participa la eveniment, iar pentru detalii, vă rugăm să va adresați la imm@adrbi.ro

 

Informații suplimentare și referințe

 PlugNPlayCE: https://www.plugandplaytechcenter.com/ EURADA: https://www.eurada.org/ 

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro