11 aprilie 2024 - DIESIS: un ecosistem global de ecosisteme in sprijinul economiei sociale si solidare


Fondată în 1997, rețeaua DIESIS este una dintre cele mai extinse rețele specializate în Europa și din lume, în sprijinirea dezvoltării economiei și antreprenorialului social, precum și inovării sociale.

Care este scopul DIESIS?

DIESIS promovează cooperarea între ecosistemele naționale și regionale din domeniul economiei sociale și creșterea gradul de conștientizare față de acest domeniu, în parteneriat cu rețele europene și internaționale. De asemenea, creează și promovează condiții favorabile dezvoltării altor ecosisteme, rețele, organizații de sprijin la nivel regional și național. Inițiativele DIESIS influențează politicile naționale și europene.

DIESIS acoperă peste 30 de țări printre cei peste 60 de membri aflandu-se consorții naționale sau regionale de federații, întreprinderi ale economiei sociale, cooperative, organizații dedicate instruirii, consilierii sau sprijinirii dezvoltării economiei sociale. Acest model de funcționare ca un ecosistem unic permite crearea și multiplicarea impactului printr-o colaborare strânsă între membrii DIESIS, care reprezintă peste 90 000 de organizații individuale și 1,2 milioane de locuri de muncă.

Cu o varietate de profiluri, medii și origini, organizația este implicată activ în implementarea activităților bazate pe cunoștințe, cum ar fi formarea profesională, pregătirea de proiecte, serviciile de consultanță și consiliere, asistența tehnică și cercetarea.

Inițiativele DIESIS

Activitățile și proiectele rețelei acoperă patru mari domenii – internaționalizarea și schimburile intersectoriale, cooperarea și crearea de rețele, cercetarea, educație și instruire pentru consolidarea capacității de operare, vizibilitatea asupra economiei sociale.

Din România fac parte din rețeaua DIESIS doua organizații: ADV România și Centrul pentru Legislație Non-Profit.

 

Informații suplimentare și referințe

Rețeaua DIESIS: https://www.diesis.coop/

ADV România: https://alaturidevoi.ro/en/

Centrul pentru Legislație Non-Profit: https://clnr.ro/about-us/

 

Urmăriți-ne în fiecare joi pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună facem tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

Pentru detalii privind activităţile noastre şi serviciile oferite, vă rugăm să trimiteţi mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro