10 august 2023 - Apel de propuneri de proiecte STAGE


Sustainable Transition to Agile and Green Enterprise - STAGE este un mecanism de sprijin unic, cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Orizont Europa, care sprijină întreprinderile să raporteze impactul sustenabilității și să fie pregătite pentru investiții. Proiectul se concentrează pe transformarea companiilor în lideri de piață agili și verzi ai economiei europene. Consorțiul STAGE este format din 14 parteneri din 11 țări și peste 40 de organizații interesate din peste 20 de țări europene. Instrumentele și serviciile oferite de proiect reprezintă un sprijin util pentru tranziția ecologică. Pe lângă evaluările privind inovarea și sustenabilitatea, sesiunile de formare în domeniul durabilității și, nu în ultimul rând, programele de sprijin financiar nerambursabil și consiliere personalizată sunt cele mai importante instrumente puse la dispoziția întreprinderilor.

În cadrul mecanismului STAGE s-au lansat primele apeluri pentru companii industriale interesate să devină următorii lideri industriali verzi ai Europei și pentru consilieri dedicați în domeniul sustenabilității care vor ghida companiile în călătoria lor. Inițiativa este concepută pentru a aborda noile provocări legate de legislația CSRD și pentru a sprijini direct implementarea practicilor de durabilitate de mediu, socială și corporativă.

Un apel de propuneri de proiecte este dedicat consilierilor în domeniul sustenabilităţii. Aceștia joacă un rol crucial în sprijinirea companiilor care urmăresc să adopte practici ecologice și, în același timp, să le stimuleze competitivitatea.

În cadrul ecosistemului STAGE, consilierii pentru practici sustenabile își oferă expertiza în diverse domenii, inclusiv:

  • tranziție sustenabilă - experți cu competențe în proiectarea produselor, producția agilă și ecologică, economia circulară, procesele de reciclare, gestionarea deșeurilor, energie regenerabilă, eficiență energetică, standarde de mediu ale UE și experți cu competențe sectoriale.
  • financiar - experți în fuziuni și achiziții, finanțare corporativă și evaluări, alocare de capital și resurse financiare pentru tranziția sustenabilă

Înregistrarea, atât a companiilor, cât și a consilierilor se face la adresa:

https://gnd.one/operator-inquiry?_ga=2.29332922.761682221.1684482252-203...

 

Informații suplimentare și referințe

https://stagepartners.eu/

https://stagepartners.eu/the-stage-sustainability-transition-programme-i...

https://www.flipbookpdf.net/web/files/uploads/038e8d03db0eb97269a182e18e...

https://www.flipbookpdf.net/web/files/uploads/bf9b1d9d035aa277ad58683c79...

 

Urmăriți-ne în fiecare joi, pe pagina de web a ADRBI secțiunea “B2Transition – tranziția către o afacere sustenabilă și digitală. Campanie de comunicare și sprijin pentru IMM”, pe contul de Facebook al ADRBI sau pe e-mail.

Împreună cu dumneavoastră vom face și noi tranziția spre viitoarea Europă.

Materialele de informare sunt realizate de către Biroul de Asistență și Sprijin pentru IMM din cadrul ADRBI.

 

Pentru detalii privind activitățile noastre și serviciile oferite, vă rugăm să trimiteți mesaj la: imm@adrbi.ro.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro