Reteaua oraselor istorice impotriva deseurilor din plastic


BIO-PLASTICS EUROPE este un proiect finanţat prin programul Uniunii Europene HORIZON 2020, implementat în perioada octombrie 2019 - septembrie 2023 de un consorţiu format din 20 de parteneri europeni şi coordonat de Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg, Germania.

Rețeaua Orașelor Istorice Împotriva Deșeurilor din Plastic (Network of Historic Cities Against Plastic Waste - HISCAP) este una dintre componentele proiectului BIO-PLASTIC EUROPE. HISCAP include peste 50 de orașe europene a căror infrastructură veche le face deosebit de vulnerabile la numeroasele probleme cauzate de poluarea cu plastic și care sunt foarte interesate de soluții care le pot ajuta să abordeze numeroasele probleme cauzate mediului și infrastructurii lor, cu scopul specific de a urmări utilizarea alternativelor oferite de plasticul biodegradabil și de a identifica modalități de a favoriza utilizarea acestuia. Rețeaua HISCAP urmărește să sprijine în special orașele și municipalitățile istorice care au nevoie de cunoștințe de ultimă oră și soluții eficiente, din viața reală, pentru a face față numeroaselor probleme cauzate de deșeurile de plastic.

Membrii rețelei pot învăța unii de la alții cum să implementeze soluții la nivel regional și să disemineze lecțiile învățate și bunele practici.

Înregistrarea membrilor este gratuită si se realizează accesând link-ul: https://bioplasticseurope.eu/networks

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro