15 iulie 2021 - A treia intalnire a actorilor regionali din cadrul proiectului PLASTECO


În data de 15.07.2021, am organizat cea de a treia întâlnire a actorilor regionali din cadrul proiectului “PLASTECO - Supporting EU regions to curb plastics waste and littering” și ne-am bucurat de participarea reprezentanților administrației publice locale, mediului academic, mediului privat și ONG din Regiunea București-Ilfov, care activează în domeniul protejării mediului înconjurător.

Agenda evenimentului a inclus prezentarea stadiului de implementare a proiectului PLASTECO precum și expunerea unei analize elaborată în cadrul parteneriatului de Agenția pentru Energie și Mediu, Auvergne-Rhône-Alpes, Franța având ca temă politicile de promovare a separării, sortării și reciclării deșeurilor din plastic în regiunile partenere. Au fost de asemenea discutate abordarea tematicii produselor din plastic de unică folosință în cadrul parteneriatului, prevederile propunerii legislative privind sistemul de garanție-returnare (SGR) în România și aspecte care țin de următoarele etape în implementarea proiectului PLASTECO.

Apreciem implicarea activă a tuturor participanților și avem certitudinea că informațiile prezentate pot contribui la îmbunătățirea implementării politicilor și programelor de dezvoltare regională din domeniul protejării mediului înconjurător.

Analiza comparativă elaborată în cadrul proiectului PLASTECO și prezentată astăzi participanților la întâlnire poate fi accesată la următorul link:

https://www.interregeurope.eu/fileadmin/user_upload/tx_tevprojects/library/file_1609318357.pdf

 

Informații suplimentare despre proiectul PLASTECO puteți afla accesând link-urile: https://www.interregeurope.eu/plasteco/  sau

https://www.adrbi.ro/dezvoltare-regionala/proiecte-in-implementare/plasteco/

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro