Alpin Film Festival (27 februarie – 4 martie 2018)


Alpin Film Festival, unicul festival de cultură şi educaţie montană din România, se desfășoară anul acesta, în perioada 27 februarie – 4 martie, în trei locații – Brașov, Predeal și Bușteni. Festivalul aduce în atenția publicului, printr-o competiţie naţională, filme spectaculoase despre ascensiuni montane, expediții şi povești ale muntelului.

Documentarul flamand “Samuel in the clouds”, selectat în competiţia oficială a festivalului de film Alpin, are un mesaj important despre schimbările climatice şi ce impact au asupra tuturor:

Planeta noastră este afectată de schimbările climatice într-un ritm alarmant. Experţii climatici estimează faptul că în 10-20 de ani populaţia din munţii Anzi se va confrunta cu o lipsă severă  a apei din cauza topirii gheţarilor. Pe vârful muntelui, viziunea spirituală a lui Samuel contrastează cu munca raţională a oamenilor de știință, care par chiar mai pierduți decât Samuel. Ne confruntăm cu o alegorie – în ciuda schimbărilor evidente, nu ne confruntăm cu realitatea. Este povestea unui om simplu, care onorează natura în timp ce progresul umanităţii îşi urmează cursul.

"Samuel in the Clouds" va fi difuzat pe 2 martie 2018, la ora 19:00, în cadrul centrului cultural Reduta Brașov. Trailerul documentarului poate fi vizionat la următoarea adresa: https://www.youtube.com/watch?v=0lspXRFIzcM.


Galerie foto

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro