10 noiembrie 2020 - Participare la Festivalul online MESH


În data de 10 noiembrie 2020, membrii echipei de implementare a proiectului Green Screen din cadrul Departamentului Asistență Tehnică al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov au participat la Festivalul online MESH, organizat de Media Evolution – o organizaţie suedeză non-profit, care promovează dezvoltarea şi inovarea industriei media.

Acest eveniment, care se desfăşoară online ȋn perioada 10-13 noiembrie 2020 ȋşi propune să abordeze subiecte precum sustenabilitate, tehnologie şi elemente de design ȋn industria producţiilor audio-vizuale, prin workshop-uri interactive, discuţii inspiraţionale, mese rotunde, emisii TV şi difuzări online de filme (film streaming).

Prima zi a evenimentului a abordat subiectul deşeurilor ca resursă de valoare (Waste as a Resource). Ȋntr-o economie circulară, deşeurile ar putea fi considerate la fel de valoroase ca şi combustibilii lichizi?

Prin prezentări susţinute de către reprezentanţi ai unor companii care deja creează şi utilizează soluţii inteligente folosind resursele pe care le au la ȋndemână, s-a ȋncercat să se răspundă la această ȋntrebare, identificând totodată modalităţile de succes prin care deşeurile pot fi transformate ȋn materie primă.

Ȋn acest sens, au fost prezentate exemple precum: folosirea deşeurilor din plastic pentru construirea unor obiecte de design (suporturi pentru pahare de cafea, vaze, măsuţe sau scaune), folosirea zaţului de cafea pentru creşterea de ciuperci ȋn cadrul unei ferme urbane din Copenhaga sau povestea de succes a primului restaurant din lume cu zero deşeuri (Silo din Londra).

O sesiune interactivă de discuţii a oferit participanţilor oportunitatea de a ȋmpărtăşi experienţe, a adresa ȋntrebări şi a afla mai multe informaţii despre acest domeniu de mare interes – reducerea /eliminarea deşeurilor prin transformarea lor ȋn materie primă.

Pentru a afla informaţii suplimentare despre programul Festivalului, precum şi pentru a urmări emisiile online, puteţi accesa următorul link: https://www.meshfestival.com/meshtv

Urmăriţi proiectul Green Screen pe pagina web dedicată:   https://www.interregeurope.eu/greenscreen/

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro