Regiunea Flandra implementează noi măsuri pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport electrice


Una dintre instituțiile regionale din Flandra, Ministerul Mobilității investește 468.000 de Euro pentru a demara un proiect ce cuprinde dotarea a 28 de noi locații adiacente autostrăzilor cu stații de încărcare pentru mașinile electrice. Instalarea noilor puncte de încărcare va oferi șoferilor de autovehicule cu propulsie electrică posibilitatea de a conduce pe distanțe mai mari.

Dintre cele 28 de stații, 11 vor primi subvenții a câte 24.000 de Euro, deoarece sunt considerate prioritare, fiind localizate de-a lungul Rețelei de Transport Trans-Europene (TEN-T). Celelalte 17 locații vor primi câte 12.000 Euro pentru a asigura distanța maximă de 50 km între punctele de încărcare adiacente arterelor rutiere principale din regiune.

Tot în vederea sprijinirii utilizării vehiculelor electrice, Regiunea Flandra lansează un program de finanțare pentru folosirea energiei verzi  în transport, ce se adresează investitorilor privați. Tema acestuia reprezintă instalarea stațiilor de încărcare pentru mașini care utilizează electricitatea ca sursă de energie. Lista potențialilor beneficiari include supermarket-uri, clădiri de birouri, mall-uri, complexe educaționale și sportive.

Pentru a beneficia de finanțare, este necesară îndeplinirea anumitor condiții: stația de încărcare trebuie să fie disponibilă minim 10 ore zilnic, să permită plata pe loc, de exemplu cu cardul bancar, să fie alimentată folosind surse regenerabile de energie și să fie localizată la maxim 500 de metri de clădiri rezidențiale. Subvenția pornește de la 1000 de Euro pentru un punct de încărcare cu capacitate mai mică de 22 kW și poate ajunge până la 6000 de Euro pentru stații cu puteri mai mari de 22 kw. Valorile ajutorului financiar oferit pot fi de la 1500 până la 9000 de Euro, cu condiția ca beneficiarii să instaleze noile echipamente până la data de 1 Ianuarie 2021.

ADRBI
Str. Mihai Eminescu nr. 163, etaj 2, sector 2 Bucuresti

contacteaza-ne la
contact@adrbi.ro